Контракти.ua

367  —  28.02
Як вибрати бізнес-ноутбук: найважливіші характеристики
Як вибрати бізнес-ноутбук: найважливіші характеристики

Бізнес-ноутбук допомагає професійно розвиватися та розв'язувати робочі питання. Він залучений до збереження та примноження прибутків, стратегічного планування, розробки нової продукції, комунікації з потенційними партнерами.

Головні вимоги до такого ноута — надійність та стабільність, готовність апаратного та програмного забезпечення до навантажень. Особливої уваги заслуговують механізми та технології захисту від злому, крадіжки інформації. Серед корисних фішок конструкції — роз’єм для замка безпеки та сканер відбитка пальця, який мінімізує ризик несанкціонованого доступу. Шторка на вебкамеру, за замовчуванням, передбачена рідко, але її можна придбати окремо.

Дисплей

З одного боку, малий екран робить ноутбук мобільнішим. З іншого — обмежує можливості відображення даних. Великий також не позбавлений недоліків: лептопи-гіганти багато важать, їх незручно брати з собою на ділові зустрічі, переговори, у довготривалі відрядження.

Оптимальне рішення — середня діагональ, в діапазоні від 15 до 17 дюймів. Підібрати ноутбук Acer Aspire в такому розмірі можна тут https://www.moyo.ua/comp-and-periphery/notebooks/acer_aspire/.

З огляду на те, що бізнес потребує постійного контролю та неабиякої концентрації на документації, діловому листуванні, профільних програмах, вимоги до екрана — суворі:

1. Роздільність — Full HD або вища;

2. антивідблискове покриття;

3. широкий кут огляду;

4. частота оновлення від 60 Гц;

5. гнучкі можливості регулювання кута нахилу.

Кількість оперативної пам’яті

Комфортна багатозадачність без лагів можлива лише за наявності великого запасу оперативної пам’яті.

Якщо ігрові ноутбуки Asus ROG з магазину https://www.moyo.ua/comp-and-periphery/notebooks/asus_rog/ потребують 16-32 Гб оперативки, «робочим конячкам» вистачає 8-12 Гб. Водночас застаріла пам’ять з низькою частотою — не підходить. Не зайвим буде вільний додатковий слот для ОЗП, адже з часом потреби можуть вирости.

Процесор

Низькобюджетні та малопотужні Пентіуми и Селерони — в далекому минулому. Вони не здатні задовольнити навіть половину потреб сучасного бізнесмена. Кор Ай3 та Райзен 3 — трохи кращі, але їм все ще не вистачає продуктивності та енергоефективності. Core i5, Ryzen 5 та наступні покоління процесорів Інтел і АМД — виправдовують очікування.

Накопичувач

Краще переплатити за SSD, ніж хвилюватися, що на HDD з’являться биті кластери, які призведуть до втрати цінної інформації. Стійкість до пошкоджень — не єдина перевага твердотілового накопичувача:

- Він швидше опрацьовує інформацію,

відрізняється енергоефективністю,

працює безшумно і не заважає роботі,

займає менше місця під корпусом.

Відеокарта

На якій відеокарті зупинитися — залежить від специфіки сфери експлуатації. Наприклад, для ведення сайту інтернет-магазину чи заповнення контентом профілю фотостудії необхідний ноутбук з дискретною платою середнього рівня. Вона забезпечує комфортні умови для роботи з графікою.

Якщо робочі задачі зав’язані на текстових редакторах, месенджерах, табличних процесорах, бухгалтерських програмах, сервісах для планування та нотування, — інтегрованої карти буде достатньо.

Дизайн — не принциповий. Бізнес-ноутбук не повинен бути витвором мистецтва. Замість того, щоб витрачати час на аналіз візуальних характеристик, краще звернути увагу на сумісність з периферією та аксесуарами.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389