Контракти.ua

276  —  29.02
Стало відомо, де і коли поховають Навального
Стало відомо, де і коли поховають Навального

Політика поховають 1 березня в російській столиці.

Російського опозиціонера Олексія Навального, який помер 16 лютого, поховають 1 березня на Борисівському цвинтарі в Москві. Пише ТСН. 

Про це повідомила речниця політика Кіра Ярмиш у мережі Х.

"Відспівування Олексія відбудеться в церкві ікони Божої Матері "Втамуй мої печалі" в Мар'їно 1 березня о 14:00. Приходьте заздалегідь. Похорон пройде на Борисівському цвинтарі", - написала Ярмиш.

Зазначається, що опозиціонера планували поховати 29 лютого. Втім, за словами директора Фонду боротьби з корупцією Івана Жданова, виникло чимало перепон. Так, на завтра заплановане послання Федеральним зборам президента-диктатора РФ Володимира Путіна, а тому "швидко з'ясувалося, що на 29 лютого немає жодної людини, яка могла б викопати могилу".

Втім, навіть коли прощання запланували на 1 березня, також виникали умови. Зокрема, щоб був "тихий сімейний похорон із прощанням на Хованському цвинтарі".

Вбивство Навального

16 лютого стало відомо, що Олексій Навальний помер у російській колонії. Йому начебто стало зле під час прогулянки, він знепритомнів. Медики не змогли допомогти.

Представники російського опозиціонера зробили офіційну заяву, що Навального вбили 16 лютого о 14:17 за місцевим часом. Зокрема, Юлія Навальна повідомила, що знає, "через що конкретно Путін убив Олексія".

У Кремлі на звинувачення вдови Навального відреагували. Речник диктатора РФ Дмитро Пєсков назвав безпідставними звинувачення Юлії Навальної. Мовляв, в адміністрації Путіна нема коментарів з цього приводу.

Статьи по теме
Вбивство пропагандиста Татарського: стало відомо, яку вибухівку могли закласти у статуетку
Вбивство пропагандиста Татарського: стало відомо, яку вибухівку могли закласти у статуетку

Владлен Татарський загинув 2 квітня внаслідок вибуху у кафе Санкт-Петербурга.
18.04.23 — 1305

Стало відомо, куди поділася росіянка, яка
Стало відомо, куди поділася росіянка, яка "вабщє нє хотєла уєзжать із Крима"

З окупованого півострова вона таки виїхала.
25.03.23 — 956

Кордони не закриють? Стало відомо про новий
Кордони не закриють? Стало відомо про новий "компроміс" Кремля через мобілізацію

Кремль може відмовитися від ідеї закрити кордони для всіх чоловіків призовного віку, але все ж таки обмежить виїзд за списками з військкоматів.
29.09.22 — 1458