Контракти.ua

287  —  27.02
єЧергу поширять на водіїв легкових авто
єЧергу поширять на водіїв легкових авто

Кабінет Міністрів вирішив масштабувати проєкт єЧерга.

Як повідомив на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль, нова постанова КМУ поширить електронну чергу на водіїв легкових авто.

"За допомогою цього сервісу транспортні засоби понад 800 тисяч разів перетнули кордон. Це зручно і пришвидшує весь процес. Плюс знімає питання зловживань", - сказав прем'єр.

Як запускали систему єЧерга:

Система електронної черги на кордоні для вантажівок дозволяє перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час.

За час запуску єЧерги кордон за електронним записом перетнуло понад 40 тисяч автобусів та 725 тисяч вантажівок.

Експеримент із електронною чергою на кордонах уряд запровадив наприкінці 2021 року.

Цю чергу для вантажівок вперше запустили 12 грудня 2022 року в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», що на кордоні Польщею.

У серпні 2023 уряд розширив дію єЧерги на легкові авто й автобуси, які виконують пасажирські перевезення.

Раніше цього місяця послугу електронної черги для перетину кордону автобусами з 12 лютого поширили на всі пункти пропуску з країнами ЄС та Молдовою. Загалом, йдеться про 29 пунктів пропуску.

Статьи по теме
У квітні попит на електрокари подвоївся
У квітні попит на електрокари подвоївся

У квітні український автопарк поповнили понад 4,2 тис. авто на електротязі, що удвічі більше, відносно торішнього квітня. Найбільший показник з реєстрації цих типів авто продемонстрували водії у Львівській області (595 од).
16.05 — 127

В Україні стали частіше купувати автівки преміумкласу
В Україні стали частіше купувати автівки преміумкласу

За перші три місяці 2024 року українці придбали понад 2800 нових авто преміумкласу, що на 2% більше за результат аналогічного періоду минулого року.
22.04 — 224

Українці в березні купили понад 4 тисячі електромобілів
Українці в березні купили понад 4 тисячі електромобілів

У березні українці придбали понад 4,4 тисячі електромобілів. Порівняно з березнем минулого року попит на авто на електротязі зріс у 2,3 рази.
10.04 — 194