Контракти.ua

421  —  25.02
Євросоюз розблокує для Польщі 137 мільярдів євро, - голова Єврокомісії
Євросоюз розблокує для Польщі 137 мільярдів євро, - голова Єврокомісії

На наступному тижні Євросоюз виділить Польщі 137 мільярдів євро. Євросоюз ухвалить рішення про виділення Польщі "заморожених" коштів до 3 березня.

Про це розповіла президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг.

"На наступному тижні очікуються два рішення щодо європейських фондів, які зараз заблоковано для Польщі. Вони звільнять для країни до 137 мільярдів євро. Ідеться про кошти з фондів згуртування та кошти за планом Наступне покоління ЄС", - повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Також вона зазначила, що близько 1,2 мільярда передадуть фермерам, які наразі блокують українсько-польський кордон.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що кошти підуть на підтримку сільгоспвиробників, а цей день він назвав важливим, адже з перших днів перебування на посаді прем'єра його ціль полягала, зокрема, й у "відновленні верховенства права та демократичних стандартів".

Європейський союз призупиняв виділення цих коштів для Польщі через занепокоєння щодо реформ Верховного і Конституційного судів країни під час правління попереднього уряду країни.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Польщі у жовтні 2023 року тоді правляча партія "Право і справедливість" посіла перше місце. Але в результаті владу отримала опозиція на чолі з Туском.

Статьи по теме
ЄС нарощуватиме виробництво зброї на основі досвіду боротьби з COVID-19, - голова Єврокомісії
ЄС нарощуватиме виробництво зброї на основі досвіду боротьби з COVID-19, - голова Єврокомісії

Європейська комісія розробляє стратегію розвитку оборонної промисловості з урахуванням досвіду використання коштів платників податків для збільшення виробництва вакцин COVID-19 і для спільних закупівель газу.
17.02 — 252