Контракти.ua

284  —  20.02
Дочка Нємцова закликала відреагувати на смерть Навального допомогою Україні
Дочка Нємцова закликала відреагувати на смерть Навального допомогою Україні

Жанна Нємцова заявила, що вважає смерть Навального вбивством.

Засновниця фонду імені Бориса Нємцова, вбитого біля Кремля у 2015 році, Жанна Нємцова нагадала про слова президента США Джо Байдена, котрий обіцяв «серйозні наслідки» в разі смерті Навального у російській в’язниці. Пише ТСН. 

Зокрема, ними має стати всебічна підтримка України у відсічі російській агресії.

Про це Нємцова заявила на Мюнхенській конференції, - пише Укрінформ.

«Оскільки ми сьогодні говоримо про Олексія Навального, його смерть, я хочу нагадати, що ще до повномасштабної війни в Україні президент США Байден сказав, що якщо Навальний помре у в'язниці, то будуть серйозні наслідки. І мені здається, що такими наслідками має стати військова, економічна та гуманітарна підтримка України», – сказала Нємцова під час дискусії про майбутнє Росії на конференції з безпеки в Мюнхені.

Вона додала, що повністю підтримує ці заходи, тому що Путіну «не можна дати перемогти в Україні».

Жінка вважає, що варто продовжувати застосовувати санкції щодо Росії – навіть попри те, що вони діють не одразу, тому що економіку РФ переведено на воєнні рейки.

Жанна Нємцова заявила, що вважає смерть Навального вбивством і погодилася з дружиною політика Юлією Навальною в тому, що «потрібно боротися з абсолютним злом, яке представляє Володимир Путін».

Нагадаємо, 16 лютого стало відомо, що Олексій Навальний помер у російській колонії. Йому начебто стало зле під час прогулянки, він знепритомнів. Медики не змогли допомогти.

17 лютого, представники політика зробили офіційну заяву, що Навального вбили 16 лютого о 14:17 за місцевим часом. Інформацію про це зазначено в офіційному документі, який видали матері опозиціонера.