Контракти.ua

374  —  20.02
Смерть Навального має підштовхнути Берлін до передачі Taurus Україні – Politico
Смерть Навального має підштовхнути Берлін до передачі Taurus Україні – Politico

Шольц нібито побоюється реакції Кремля, якщо ЗСУ знищать важливі об'єкти окупантів.

Смерть у в'язниці лідера російської опозиції Олексія Навального має підштовхнути канцлера Німеччини Олафа Шольца відправити в Україну крилаті ракети Taurus.

Про це заявила очільниця оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман, передає Politico. Пише ТСН. 

"Зараз правильна відповідь – відправити зараз усе, що у нас є, навіть цей Taurus. Смерть Навального саме в цей момент, коли ми збираємося на цій конференції (Мюнхенській конференції з безпеки. – Ред.) – це знак, і ми повинні реагувати", – заявила німецька депутатка.

За інформацією видання, "зелені", FDP (Вільна демократична партія) і опозиційні християнські демократи (ХДС) виступають за доставку ракет Taurus.

Журналісти нагадують, що ракети Taurus мають радіус дії близько 500 кілометрів і потужну боєголовку, яка може знищити важливі цілі або ключову інфраструктуру, як-от мости.

"Саме ця здатність змушує Берлін зупинитися, стурбований реакцією Москви, якщо Україна завдасть удару по ключовим цілям, таким як міст у Керченській протоці, що з’єднує Росію з окупованим Кримом", – йдеться у статті.

Бен Годжес, колишній командувач армії США в Європі, сказав, що Taurus стане потужним доповненням до українського арсеналу в той час, коли країна зазнає зростаючого тиску російських атак.

Українські чиновники, які розмовляли з Politico, сказали, що забезпечення поставок Taurus зараз є життєво важливою вимогою для Києва.