Контракти.ua

378  —  14.02
Щодо Цезаря Кунікова. "Люди, як кораблі". Про це – можна знімати художні фільми...
Щодо Цезаря Кунікова.

Єгор Чечеринда: БДК Цезар Львович Куніков знищений ГУР МО 14 лютого 2024-го року. Сам майор Червоної армії герой Союзу Куніков був смертельно поранений на Малій Землі біля Новоросійська та помер від ран в м.Геленджик – 14 лютого 1943-го.

Після смерті його дружина, Наталія Василівна, вийшла заміж за командира Цезаря Львовича Кунікова – командувача Новоросійської Військово-морської бази, віце-адмірала Георгія Микитовича Холостякова – героя Радянського Союзу, який мав 3 ордени Леніна. Після війни подружжя жило в центрі Москви на Тверському бульварі.

В липні 1983-го року до їхньої квартири завітали професійні грабіжники – Геннадій та Інна Калініни (не родичі Михайла Калініна), які промишляли викраденням державних нагород у ветеранів. Вони представлялися журналістами, робили "інтерв'ю", а потім обкрадали своїх жертв в 19 містах Союзу. На момент затримання пари у Калініних виявили 50 орденів Леніна, 6 золотих зірок Героїв Союзу, 7 золотих медалей Героїв СоцПраці, десятки інших орденів та медалей.

Переважно жертв пограбування не вбивали. Але віце-адміралу Холостякову та екс-дружині Цезаря Кунікова – не пощастило. Вкрасти ордени не помітно Геннадію Калініну не вдалося. Тому він вбив подружжя монтіровкой по голові. Справу на особистий контроль взяв Генсек СРСР Юрій Андропов. Вбивць спіймали вже восени 1983-го. Калініна – розстріляли, його дружині дали 15 років.

Але це – ще не фінал. Всі ордени були передані до Музею Тихоокеанського флоту РФ, де частину нагород – викрали невідомі. У відкритій експозиції нині представлений лише британський орден віце-адмірала.

Цікаво, що у загиблого Цезаря Львовича Кунікова є онучка Наталя Юріївна Кунікова, викладач японської мови. Яка після одруження стала Любімова. Її чоловік – відомий в часи "пребудови" журналіст, ведучий програми "Взгляд" Олександр Любімов, народжений в Лондоні син полковника радянської зовнішньої розвідки Михайла Любімова.

Дружина Олександра Любімова була в тій квартирі на Твєрском бульварі, коли грабіжники Калініни вбивали її бабусю – екс-дружину Кунікова та її другого чоловіка – віце-адмірала Холостякова. Начебто спала і нічого не чула. Потім прокинулася від того, що грюкнули двері, знайшла тіла і викликала міліцію. А ще перший орден Леніна Холостякову в 35-му році вручав особисто Михайло Калінін... виходить так, що один Калінін – вручив Орден Леніна, інший Калінін – вбив, щоб забрати цей орден... Синхронізм по-російськи...

В 1997-му році син розвідника Олександр Любімов в ефірі своєї телепрограми "Один на один" запитав у гостя – першого президента України Леоніда Кравчука:

"Я знаю, что в одной академии американской учения штабные проводились… и там гипотетический 2025 год, разрабатывается ситуация, где Америка воюет с двумя государствами – Китаем и Россией, и причиной войны стало то, что Украина начала войну с Россией на стороне НАТО. В России тоже считают, что может начаться война, если Украина вступит в НАТО?"

(останнє питання Любімов задавав не Кравчуку, а другому гостю – російському політологу Сергію Караганову, який зараз вимагає застосування ядерної зброї. Ось це відео – ред.)

Через 25 років після цього інтерв'ю великий десантний корабель росії імені родича Олександр Любімова приплив до українських берегів, аби вбивати українців. 14 лютого, в день смерті Цезаря Львовича Кунікова, БДК був знищений Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

На фото – пам'ятник Кунікову у м.Новоросійськ. Відкритий – у жовтні 2021 року, за 4 місяці до вторгнення росіян в Україну.

Автор: Єгор Чечеринда, журналіст, військовослужбовець, офіцер ЗСУ

Статьи по теме
Україна зможе отримувати кошти на фінансування війни до 2028 року: Reuters назвало джерело
Україна зможе отримувати кошти на фінансування війни до 2028 року: Reuters назвало джерело

Україна отримала від США життєво важливу військову допомогу в розмірі 61 млрд доларів. Однак Києву все ще потрібен середньостроковий план фінансування, щоб протистояти натиску Росії.
вчера, 10:03 — 177

Британська розвідка: в РФ зростає кількість вбивств, серед причин - війна проти України
Британська розвідка: в РФ зростає кількість вбивств, серед причин - війна проти України

У Росії зростає кількість вбивств, які скоюють солдати, що повернулися з війни проти України. Частково це пов'язано з порушеннями психічного здоров’я, пов’язаними з війною.
28.04 — 181

Білий дім розповів, якого озброєння зараз найбільше потребує Україна
Білий дім розповів, якого озброєння зараз найбільше потребує Україна

У Білому домі заявили, що засоби протиповітряної оборони наразі є пріоритетом для України.
26.04 — 177