Контракти.ua

370  —  14.02
"Ви за Україну чи за Путіна?": Байден звернувся до спікера Палати представників

Президент США заявив, що це документ про допомогу Україні є "критично важливим".

Президент Сполучених Штатів Джо Байден закликав спікера Палати представників Майкла Джонсона поставити на голосування законопроект про фінансування України та інших американських партнерів. Пише ТСН. 

Про це інформує Голос Америки.

"Я закликаю спікера дати можливість повному складу Палати представників висловити свою думку і не дозволити меншості найбільш радикальних голосів у залі заблокувати цей законопроект навіть від голосування", - заявив Байден.

Президент США заявив, що це документ є "критично важливим", тому він повинен пройти далі.

"Цей законопроєкт передбачає термінове фінансування для України, щоб вона могла продовжувати захищатися від злісного наступу Путіна. Останніми тижнями ми всі бачили жахливі історії: українським солдатам бракує артилерійських снарядів, українські підрозділи розподіляють боєприпаси, щоб захиститися, українські родини стурбовані, що наступний російський удар назавжди занурить їх у темряву, або ще гірше", - зазначив Байден.

Голова Білого дому зазначив, що підтримка цього законопроєкту покаже українцям та іншим міжнародним партнерам, що "що Америці можна довіряти. На Америку можна покластися, і що Америка виступає за свободу".

Також Байден заявив, що підтримка заокопроекту означає протистояння російському диктатору Путіну, а виступати про нього, навпаки грати на руку Путіну.

"Ви маєте вирішити, ви за Україну чи за Путіна. Ми ніколи ні перед ким не схиляємося, і тим більше не перед Володимиром Путіним", - заявив Байден.

Президент США наголосив, що апетит російського диктатора значно зросте, якщо його не зупинити в Україні, а це означатиме значно більші втрати для США та партнерів.

Крім того, Байден нагадав, що хоча цей законопроект передбачає відправлення військової техніки в Україну, насправді гроші на цю техніку інвестуються та витрачаються у США.

"Це не тільки підтримує американські робочі місця та американські громади, це дозволить нам інвестувати, підтримувати та зміцнювати наші оборонні виробничі потужності", - наголосив президент.

Байден додав, що законопроект передбачає виділення коштів на американські підприємства.

"В такі місця як Аризона, де будують ракети Patriot; Алабама, де будують ракети Javelin; в Пенсильванію, Огайо і Техас, де виготовляють артилерійські снаряди", - зазначив Байден.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що демократи в Сенаті США винайшли спосіб ухвалення законопроєкту про допомогу для України.

Крім того, ми раніше інформували, що Сенат США остаточно підтримав законопроєкт про виділення допомоги Україні.