Контракти.ua

307  —  11.02
У ГУР підтвердили використання росіянами Starlink на фронті
У ГУР підтвердили використання росіянами Starlink на фронті

У мережі з'явилася інформація, що російські військові на окупованих територіях почали використовувати термінали Starlink. У ГУР МО підтверджують цю інформацію.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив, що окупанти використовують Starlink на своїх позиціях, пише LIGA.net.

"Так, зафіксовані випадки використання російськими окупантами цих пристроїв. Це починає набирати системного характеру", – прокоментував Юсов.

Також, джерела американського видання Defense One, повідомили, що українські війська вперше виявили використання Росією пристроїв, підключених до супутника, кілька місяців тому і такі явмища стали вже системними.

"Безпосередньо зараз російські війська, схоже, використовують десятки терміналів Starlink на довгому фронті. Коли у них будуть сотні, нам буде важко жити", – сказав один зі співрозмовників видання.

У свою чергу, SpaceX заперечують будь-яку співпрацю з російським урядом чи його військовими.  При цьому, в компанії заявили, що будуть деактивувати термінали, які були отримані без відповідної ліцензії.

Раніше зазначалося, що російські окупанти почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях, а компанія SpaceX позначила деякі тимчасово окуповані населені пункти України як ті, які мають доступ до покриття супутникового Інтернету Starlink.

Статьи по теме
"Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні

Дівчина начебто має громадянство РФ. Відвідавши Росію, вона заявила, що в Донецьку живуть найгарніші люди - українці.
01.05 — 399

Загрозою Харкову росіяни, можливо, намагаються розтягнути сили ЗСУ перед наступом, - ISW
Загрозою Харкову росіяни, можливо, намагаються розтягнути сили ЗСУ перед наступом, - ISW

Російські війська, можливо, намагаються використати загрозу наступу на Харків, щоб розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході України перед початком свого літнього наступу, передбачають в Інституті вивчення війни (ISW).
30.04 — 421

У ГУР назвали кількість дезертирів з російської армії
У ГУР назвали кількість дезертирів з російської армії

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з південного військового округу окупаційної російської армії досягла 18 тисяч осіб.
29.04 — 194