Контракти.ua

495  —  03.02
Міноборони Канади може передати Україні ракети "повітря-земля", які мали утилізувати
Міноборони Канади може передати Україні ракети

Канада розглядає можливість передати Україні ракети CRV7 "повітря-земля", які раніше мала утилізувати. Наразі у міноборони країни вивчають всі можливості для цього.

Про це пише CBC News.

Консерватори вимагають від ліберального уряду Канади пожертвувати Україні десятки тисяч надлишкових ракет класу "повітря-земля", які планується утилізувати.

Збройні сили Канади мають запас із 83 303 ракет CRV7, старовинної зброї 1980-х років, яка була знята з озброєння на початку 2000-х років. Три роки тому федеральний уряд підписав контракт на кількарічну утилізацію ракет.

Лідер опозиції П’єр Пуальєвр виступив із таким закликом у п'ятницю під час дебатів у Палаті громад щодо законопроєкту про оновлення канадсько-української угоди про вільну торгівлю.

"Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за виведення цієї зброї з експлуатації, – сказав він, – зброю слід передати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету".

Статьи по теме
США, Британія і Канада запровадили санкції проти Ірану за поставки Росії дронів
США, Британія і Канада запровадили санкції проти Ірану за поставки Росії дронів

Сполучені Штати Америки, Британія і Канада ввели санкції проти Ірану. Причиною цього стали поставки дронів із Тегерана до Москви.
27.04 — 211

ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван
ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван

Сполучені Штати вже надали Україні балістичні ракети далекої дії ATACMS, та передадуть більше в майбутньому, сподіваючись, що вони змінять ситуацію на полі бою.
25.04 — 291

"Немає місця на міжнародній арені": Україна зірвала виступ російського балету у США

Напередодні українці влаштували протест проти виступу росіян біля театру балету Девіда Х. Коха у Нью-Йорку.
24.04 — 190