Контракти.ua

272  —  31.01
Європі треба готуватися до можливого повернення Трампа: президент Чехії зробив тривожну заяву
Європі треба готуватися до можливого повернення Трампа: президент Чехії зробив тривожну заяву

Трамп бачить багато речей не так, як інші політики, наголосив чеський лідер.

Президент Чехії Петр Павел вважає, що країнам Європи варто бути готовими до можливої перемоги 45 президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа на виборах. Адже колишній очільник Білого дому бачить "багато речей інакше". Пише ТСН. 

Таку думку чеський лідер висловив в інтерв'ю польському телеканалу TVN 24.

Павел наголошує, що якщо Трамп виграє на президентських виборах, то він "дуже швидко укладе угоду" з російським президентом-диктатором Володимиром Путіним. І це, зауважує президент Чехії, може бути зовсім невигідно як для України, так і для Європи.

"В такому разі ми матимемо доконаний факт, з яким доведеться мати справу... Йдеться не про те, щоб підірвати трансатлантичний зв'язок, поставити під сумнів Сполучені Штати як союзника. Але ми повинні реалістично визнати, що Дональд Трамп бачить багато речей по-іншому", – заявив Павел.

Він також зауважує, що ймовірна перемога Трампа буде демократичним рішенням американського народу. Втім, Європа має бути готовою до цього, "тому що, безумовно, будуть певні наслідки".

Павел також наголосив, що Україна, на відміну від Росії, має обмеження в нинішній ситуації на полі бою – особливо що стосується людських ресурсів. Саме тому вона передусім потребує засобів для активної оборони й порушення шляхів постачання російської армії – як-то артилерії чи крилатих ракет більшої дальності або F-16.

Нагадаємо, кандидат у президенти на виборах 2024 року та колишній очільник Білого дому Дональд Трамп зробив скандальну заяву про війну в Україні. Він каже, що в разі його приходу до влади у США він "дуже швидко" закінчить війну, бо "чудово ладнає з Путіним".

Український лідер відреагував на заяву Трампа та запросив його до Києва. Глава держави каже, що буде радий побачити його в Україні за тієї умови, якщо той зможе зупинити війну з Росією протягом 24 годин, як обіцяв.