Контракти.ua

370  —  29.01
Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп
Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп

Понад чотири роки в Україні працює автоматична система фото- і відеофіксації порушень ПДР. Відстежувати наявність штрафів і сплачувати їх можна за допомогою смартфону. Де саме перевіряти інформацію про винесені постанови та як швидко переказувати кошти — розповідаємо далі в статті.

Як перевіряти штрафи ПДР онлайн

Щоб перевірити наявність штрафів, необхідно знати номер транспортного засобу і дані техпаспорта або ІПН. Зробити це можна одним з наступних способів:

  • На сайті ГСЦ МВС України. В особистому кабінеті водія можна ознайомитися з актуальними даними щодо правопорушень та сплатити штраф. На сайті також є можливість ознайомитись із розташуванням пристроїв автоматичної відеофіксації.
  • У застосунку Дія, де авторизованим користувачам надходять сповіщення про наявність винесених постанов. Тут можна одразу й сплатити штраф.
  • Через онлайн-банкінг. Власники платіжних карток можуть переказати кошти в мобільних застосунках або на сайтах багатьох банківських установ.
  • За допомогою Telegram-бота «Штрафи ПДР». Чат-бот призначений для отримання інформації та сплати штрафів, зафіксованих в автоматичному режимі.
  • За допомогою сервісів онлайн-платежів. Зручний пошук штрафу за номером постанови, наприклад, пропонує Portmone. Це швидкий та безпечний спосіб розв’язати правову проблему. Усе, що необхідно, — картка будь-якого українського банку з необхідною сумою на балансі та гаджет з доступом в інтернет.

Пошук та оплата штрафів за порушення ПДР через Portmone

Щоб скористатися послугами Portmone, не обов’язково попередньо реєструватися на сайті. Достатньо виконати прості дії:

  • У головному меню оберіть розділ «Транспорт» або «Податки, платежі до бюджету».
  • Виберіть категорію «Сплата штрафів за порушення правил дорожнього руху».
  • Оберіть тип документа і заповніть відповідні поля. Обов’язково заповніть поле «Номер авто». Підказки на сайті допоможуть правильно заповнити форму.
  • Натисніть кнопку «Знайти мої штрафи». Усі чинні постанови з’являться на сторінці, що відкриється.
  • Натисніть на кнопку «Оплатити».

Варто зазначити, що зареєстровані користувачі можуть оформити підписку та отримувати сповіщення про нові штрафи. Це дозволить вчасно їх сплачувати та заощадити кошти: згідно з законодавством, автовласник має право переказати лише 50% від нарахованої суми впродовж 10 днів після винесення постанови.

До речі, за допомогою Portmone можна також сплачувати комунальні послуги, розраховуватися за інтернет і телебачення, купувати автоцивілку та здійснювати безліч інших операцій, навіть не виходячи з дому.