Контракти.ua

303  —  26.01
Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва
Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва

Через пів року Україна матиме досить надійну і ефективну артилерійську систему власного виробництва, яку зможуть застосовувати артилерійські підрозділи в багатьох бригадах.

Про це в ефірі Українського радіо сказав експерт Микола Саламаха.

"Я думаю, що через найближчі пів року ми матимемо вже досить надійну і ефективну артилерійську систему українського виробництва, яку зможуть застосовувати артилерійські підрозділи в багатьох бригадах (САУ "Богдана" - ред.). Поступово ми проходимо той шлях, який треба було пройти ще до початку великого вторгнення Росії", - сказав він.

Водночас експерт наголосив, що зараз "нагальне питання, яке необхідно вирішувати якомога швидше – це боєприпаси до дуже багатьох типів артилерійських систем".

"Україна збільшила виробництво мін калібру 120 мм, 82 мм, а також боєприпасів для 125-міліметрових танкових гармат", – додав Саламаха, зазначивши, що "до замкнутого циклу виробництва боєприпасів всіх калібрів нам необхідно пройти ще досить довгий шлях".

Говорячи про найбільші потреби України, експерт зауважив, що в першу чергу необхідні снаряди калібру 105 мм, 155 мм, 122 і 152 мм. Далі – артилерійські системи. Бажано на колісній базі, бо в них набагато більша маневреність. Це ті ж самі Archer, CAESAR, Dana, Zuzana.

Статьи по теме
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський
Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський

Найближчі місяці стануть вирішальними у війні з Росією. Оскільки у України не так уже й багато часу.
23.09 — 284

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 203