Контракти.ua

240  —  26.01
В школах України запроваджують нову посаду: що відомо
В школах України запроваджують нову посаду: що відомо

Поліцейські вже розпочали навчання для роботи у школі.

У школах України, що межують з лінією фронту, а також Росією та Білоруссю, запроваджують нову посаду – офіцери освітньої безпеки. Поліцейські вже розпочали навчання. Фахівців відбиратимуть за конкурсом і результатами медогляду. Крім того, в кожному закладі встановлять металошукачі та рамки.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Карини Вакарєвої.

Сергій Гутніченко – правоохоронець із 13-річним стажем, вперше заступає на чергування не у відділку. Віднині школа в передмісті столиці – його нове місце роботи.

"Діти зараз дуже зацікавлені, що стоїть поліцейський. Приходять і ставлять багато запитань: чому ви тут стоїте і чи є у вас із собою зброя", – каже Сергій Гутніченко.

Офіцер освітньої безпеки – нова посада у школах, що межують з лінією фронту, а також Росією та Білоруссю. Вартовий охоронятиме заклад упродовж дня. А ще буде затримувати порушників, перевіряти сторонніх і вести профілактичні бесіди з дітьми. На Київщині цей проєкт реалізували вже у 9 школах, каже Жанна Осипенко, заступниця голови військової адміністрації.

"Які ми обирали заклади – найперше, це опорні і великі заклади освіти, які мають укриття і навчаються очно або змішано", – каже Жанна Осипенко.

Директор школи Олексій Гайденко такі безпекові заходи схвалює. Фахівців відбирають за конкурсом – вони проходять ретельну перевірку та медогляд.

За кілька років працевлаштувати офіцерів безпеки планують в усіх українських школах, де навчаються більш ніж 100 учнів.