Контракти.ua

533  —  25.01
Перший підтверджений факт: у Кринках ліквідували білоруса, який воював на боці армії РФ
Перший підтверджений факт: у Кринках ліквідували білоруса, який воював на боці армії РФ

Українські військові ліквідували у Кринках загарбника з військовим квитком на ім'я Лазарєва Дениса Олександровича 1976 року народження.

Українські військові 23 січня у Кринках на Херсонщині ліквідували громадянина Білорусі, який воював на боці російських окупантів. Пише ТСН. 

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст Андрій Цаплієнко.

Як зазначається, українські військові ліквідували у Кринках загарбника з військовим квитком на ім'я Лазарєва Дениса Олександровича 1976 року народження.

“Він штурмував Кринки у складі 328-го полку новоствореної 104-ї десантно-штурмової дивізії окупантів. Військовий квиток білорусові видав військкомат Мінського району у грудні 2022 року, тобто вже після початку повномасштабного вторгнення. Судячи з документа, 2003-2004 років Лазарєв служив у військовій частині №61357, дислокованій у столиці Білорусі. Також загиблий мав із собою залізничний квиток із Севастополя до Рязані на 9 січня та з Рязані до міста Ульяновська на 11-те”, - йдеться в публікації журналіста.

Він також додав, що саме в Ульяновську дислокується 104-та десантно-штурмова дивізія.

“Місяць тому британська розвідка повідомляла, що ця дивізія зазнала критичних втрат під час штурму Кринок. Перший підтверджений випадок участі білорусів у боях за Кринки”, - підкреслив Цаплієнко.

Нагадаємо, що з'явилася інформація про плани окупантів висадити потужний десант у Херсонській області, щоб атакувати плацдарм ЗСУ у Кринках.