Контракти.ua

329  —  23.01
Чим відрізняється LED люстра від звичайної?
Чим відрізняється LED люстра від звичайної?

Вибираючи джерела освітлення, багато хто задається питанням, чим сучасна лед люстра відрізняється від інших освітлювальних приладів. Як джерело світла в пристрої служить діод, а не ртуть, спіраль або газ. Це не єдина відмінність. Пристрій позбавлений недоліків, характерних для старих типів джерела світла.

У чому полягає відмінність від інших джерел світла?

Дехто вважає, що LED люстра і люстра світлодіодна - це різні освітлювальні прилади. Це лише дві назви для одного пристрою. Жодних відмінностей, за винятком назви, немає. Від інших же варіантів освітлення він має разючі відмінності.

Лампа розжарювання:

- Як світловий елемент використовується металева спіраль. Вона миттєво запалюється під час увімкнення і вирізняється дешевизною та доступністю.

Низька вартість невипадкова. Прослужить вона не більше 1000 годин роботи, а світлодіодна - у 100 разів довше.

Спочатку може здатися, що лампа розжарювання вигідніша за led, оскільки остання коштує дорожче. Однак лише 10% споживаної енергії в перших перетворюється на світло, тому вже за деякий час користування світлодіодною лампою економія буде помітною в рахунках на електроенергію.

Люмінесцентна лампа:

Містить ртуть, що вирізняється високою токсичністю і небезпекою

Ефект мерехтіння, що призводить до втоми зорового нерва і підвищеного подразнення.

Поступове вигоряння зі зменшенням світловіддачі, тобто частину терміну служби сподіватися на повноцінне освітлення не доводиться.

Крім токсичності, вони набагато менш довговічні і споживають більше енергії. LED прослужить 2 000 - 20 000 годин, а люмінесцентна в рази менше.

Основою ультрафіолетової лампи є ртутні пари в колбі. Скло дуже міцне і ймовірність того, що воно розіб'ється, мінімальна, але існує. Небезпека полягає не в тому, що лампа може лопнути. Річ у тім, що під час нагрівання пари ртуті виділяються в повітря. Якщо ж колба розіб'ється, доведеться проводити повне очищення від токсичного металу.

Галогенна лампа схожа на лампу розжарювання, але працює від пари галогенів. Це дає змогу продовжити термін служби до 4 000 годин. З недоліків слід зазначити високий нагрів, що призводить до опіків. Також галогенні лампи відрізняються високою крихкістю. Їх використання пожежонебезпечне. Якщо колба розіб'ється, високий ризик загоряння.

Енергозберігаючі лампи - головні конкуренти світлодіодних, але вони також поступаються їм. Головним недоліком є непривабливість через спіральну форму, тривалий час нагріву, протягом якого світло буде тьмяним, а також мерехтіння, яке викликається коливанням світла.

Статьи по теме
Фасадная плитка под кирпич: сочетание традиций и современности
Фасадная плитка под кирпич: сочетание традиций и современности

Фасадная плитка под кирпич является одним из самых популярных решений в архитектуре и строительстве. Она сочетает в себе красоту и вневременность кирпичной кладки с преимуществами современных строительных материалов. В этой статье мы рассмотрим особенности и преимущества фасадной плитки под кирпич, а также дадим советы по ее выбору и использованию.
23.02 — 190

ТОВ
ТОВ "Перліт-Інвест": надійний постачальник перліту в Україні

Вибирайте перліт від 'Перліт-Інвест' - екологічність, теплоізоляція та надійність у кожному матеріалі. Зробіть ваш проект з перліт винятковим і ефективним.
22.02 — 287

Герметики и фиксаторы резьбы Loctite
Герметики и фиксаторы резьбы Loctite

Резьбовые герметики Loctite: выбираем прочную фиксацию.
17.02 — 164