Контракти.ua

310  —  20.01
США хочуть передати Україні якнайбільше допомоги до січня 2025 року — CNN
США хочуть передати Україні якнайбільше допомоги до січня 2025 року — CNN

США планують передати Україні якомога більше військової допомоги до січня 2025 року.

CNN цитує слова американського високопосадовця, який заявив, що кошти, виділені на допомогу Україні, які не будуть витрачені, може заблокувати 45-й президент США Дональд Трамп у разі обрання його головою держави.

За даними співрозмовника видання, у 2023 році представники адміністрації та Конгресу почали обговорювати, як спрямувати якомога більше допомоги Україні до січня 2025 року.

"Важливо не тільки те, щоб гроші були виділені, але й те, щоб вони були виплачені до виборів, оскільки будь-які кошти з 2024 фінансового року, які ще чекають на витрату, можуть бути заблоковані Трампом", – сказав він.

19 січня стало відомо, що Трамп виступив проти компромісів з Демократичною партією та Білим домом щодо безпеки кордону з Мексикою. Розв'язання цього питання забезпечить продовження допомоги Україні.

Помічник конгресмена, знайомий із перебігом обговорення, заявив, що більш "яструбині" законодавці, такі як сенатор-республіканець Ліндсі Грем і представник-республіканець Майкл Маккол, були серед тих, хто восени 2023 року домагався від Конгресу виділення достатніх коштів для утримання Збройних Сил України до виборів 2024 року.

"Ми перебуваємо в середині інтенсивного виборчого циклу, де ухвалення такого складного рішення, як це, в тіні президентських виборів та виборів до нижньої палати Конгресу, для багатьох людей не має сенсу. Тож для "яструбів" серед нас, висування на перший план – це спосіб зберегти підтримку впродовж політично напруженого року на внутрішньому фронті", – сказав помічник-консультант.

Статьи по теме
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ

Керівник ЦПД РНБО зазначив, що через небажання Кремля закінчити війну, росіяни будуть гинути вже на своїй землі.
16.09 — 352

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 181

Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою
Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою

Голова уряду наголосив, що вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру.
13.09 — 268