Контракти.ua

314  —  19.01
Штучний інтелект витіснить близько 40% працівників — прогноз Білла Гейтса
Штучний інтелект витіснить близько 40% працівників — прогноз Білла Гейтса

Протягом наступних п’яти років ця технологія стане незамінною для всіх.

Співзасновник Microsoft, мільярдер Білл Гейтс надав свій прогноз щодо штучного інтелекту. За його словами, ШІ стане трансформаційною технологією для всіх протягом наступних п'яти років. Проте із побоюваннями Міжнародного валютного фонду, який повідомив, що ШІ витіснить близько 40% працівників у всьому світі, Гейтс також погоджується. Пише ТСН. 

Про це повідомляє CNN.

Водночас Гейтс вважає, що з кожною новою технологією приходить страх, але й нові можливості.

За його словами, в історії були приклади, коли з появою продуктивності в сільському господарстві люди боялися втратити роботу, але насправді виникло багато нових робочих місць і якість життя покращилася.

"Як сталося з продуктивністю сільського господарства 1900 року, коли люди думали: "Гей, що будемо робити?" А потім створили багато нових речей, категорій робочих місць, і ми набагато краще зажили, ніж тоді, коли всі працювали на фермі. Тож так і буде знову", — сказав Гейтс.

Мільярдер додав, що доступ до ШІ здійснюватиметься через вже наявні телефони та ПК, що дозволить поширити цю технологію серед людей.

Покращення в ChatGPT-4 від OpenAI дуже значно збільшило його функціональність, дозволяючи працювати йому як репетитору, що надає поради про здоров'я, допомагає писати код та надає технічну підтримку. Впровадження ШІ в освітньому та медичному секторах, на думку Гейтса, буде "фантастичним".

Додамо, що співзасновник Microsoft раніше заявляв, що настане час, коли людям не доведеться так багато працювати.