Контракти.ua

367  —  18.01
Байден погодився посилити імміграційну політику, щоб забезпечити допомогу Україні, - WSJ
Байден погодився посилити імміграційну політику, щоб забезпечити допомогу Україні, - WSJ

Президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоб уникнути критики та забезпечити допомогу Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що у Сенаті розробляють імміграційну угоду, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку.

Угода повинна бути ухвалена в обмін на нову військову допомогу для України та Ізраїля. WSJ зазначає, що вона має великі шанси, хоча республіканці висувають жорсткіші умови.

Готовність Байдена вести переговори з республіканцями свідчить про те він готовий піти на поступки. Як повідомляє WSJ, це пов'язане не лише з забезпеченням допомоги Україні, але з критикою серед американців.

За опитуваннями CBS News, проведеними на початку цього місяця, рейтинг Байдена щодо вирішення питань імміграції був рекордно низьким: 68% опитаних сказали, що не схвалюють його міграційної політики, а також 63% хочуть, що президент посилив її.

Упродовж своєї 50-річної політичної кар’єри, яка часто зосереджувалася на зовнішньополітичних пріоритетах, Байден рідко брався за складне питання імміграційної політики. А коли він це робив, то зазвичай підтримував помірковану позицію.

Протягом трьох років адміністрація Байдена намагалася приборкати зростання кількості мігрантів на південному кордоні. Республіканці взялися за це питання, і, як очікується, двопартійна угода може припинити дискусії.

Затримки з фінансуванням допомоги Україні

Нагадаємо, президент США Джо Байден запропонував Конгресу виділити 106 млрд доларів на допомогу Україні та Ізраїлю. Але досі питання не було ухвалене.

У Конгресі США точаться суперечки про подальше фінансування допомоги Україні. Питання блокують республіканці, вимагаючи ухвалити імміграційне законодавство.

У Білому домі очікують, що демократи та республіканці досягнуть угоди у січні 2024 року.

12 січня у Білому домі заявили, що допомогу Україні призупинено до схвалення Конгресом нового фінансування.

Статьи по теме
Іран скоротив запаси ядерних матеріалів, близьких до класу зброї, - WSJ
Іран скоротив запаси ядерних матеріалів, близьких до класу зброї, - WSJ

Іран скоротив запаси ядерних матеріалів, близьких до збройового класу, навіть продовжуючи розширювати свою ядерну програму. Це стало несподіваним кроком, який може послабити напруженість у відносинах зі Сполученими Штатами.
28.02 — 299

США намагаються відновити агентурну мережу в Китаї, - WSJ
США намагаються відновити агентурну мережу в Китаї, - WSJ

Сполучені Штати Америки намагаються відновити агентурну мережу у Китаї, після того, як 10 років тому КНР розкрила роботу ЦРУ всередині країни.
27.12.23 — 344

Бойовики ХАМАСу та
Бойовики ХАМАСу та "Ісламського джихаду" пройшли підготовку в Ірані, - WSJ

Сотні бойовиків палестинських терористичних угруповань із сектору Гази пройшли спеціальну підготовку в Ірані незадовго до нападу на Ізраїль.
27.10.23 — 307