Контракти.ua

344  —  18.01
В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії
В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

Станом на ранок виробництво електроенергії покриває споживання, однак упродовж дня в енергосистемі України можливий дефіцит електрики на рівні 3%.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Диспетчерський центр «Укренерго» сьогодні прогнозує незначний дефіцит з 8:00 до 20:00 на рівні близько 3%. Введення графіків обмеження споживання не планується», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранкові години 18 січня електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

В «Укренерго» зауважили, що ресурси електростанцій все ще обмежені. На електростанціях, що відновлюються після масованих атак минулої зими, тривають ремонтні роботи. Крім того, 2 енергоблоки великих ТЕС минулої доби були виведені в аварійний ремонт.

Зазначається, що 17 січня максимальне споживання було на 3,2 % більшим за добовий максимум 16 січня. Сьогодні очікується потепління, однак прогнозуються й сильні пориви вітру, сніг, місцями ожеледиця. Налипання снігу можуть спричинити обледеніння та пошкодження ліній електропередачі.

Експорт електроенергії 18 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 2535 МВт-год.

Статьи по теме
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 228

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 173

У неділю будемо зі світлом
У неділю будемо зі світлом

У неділю 15 вересня не планується застосування графіки погодинних відключень електроенергії.
14.09 — 136