Контракти.ua

7634  —  10.01
У Путіна намагаються позбутися найвпливовішого російського генерала
У Путіна намагаються позбутися найвпливовішого російського генерала

Задля цього в РФ створили спеціальну групу з числа офіцерів інформаційного протиборства ЗС РФ.

У Кремлі вбачають величезну загрозу з боку популярного у військах командувача ПДВ, генерала Михайла Теплинського. РосЗМІ відновили кампанію щодо його дискретидації. Пише ТСН. 

Про це пише Цензор.НЕТ з посиланням на джерела в розвідці.

За словами одного зі співрозмовників, у керівництві російського Генштабу та Міноборони вирішили позбутися Теплинського поступово. Для цього насамперед знищуватимуть його імідж і підтримку з боку армії, особливо в Повітряно-десантних військах.

"Після неоднозначної поведінки командувача ПДВ під час бунту Пригожина і його конфронтації з Шойгу та Герасимовим генерала Теплинського, скажімо так, взяли на олівець. Йому нічого не забули і не пробачили, однак прибрати одразу, як Суровікіна, було неможливо, надто він популярний у військах", – додав співрозмовник.

Зокрема, задля цього створили спеціальну групу з числа офіцерів інформаційного протиборства ЗС РФ (ІПб).

"Ними організована мережа каналів і груп у соціальних мережах, яка створює та розповсюджує матеріали, спрямовані на дискредитацію Теплинського", – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що командувач російських окупантів "Днєпр" генерал Теплинський видав наказ про фомування штурмових підрозділів з числа офіцерського складу".

Тим часом очільник РФ Володимир Путін відправив у відставку ще одного високопоставленого генерала, відповідального за війну проти України, після повернення командирів "Азову".