Контракти.ua

666  —  08.01
Маск вживає заборонені наркотики - WSJ
Маск вживає заборонені наркотики - WSJ

Мільярдер Ілон Маск вживає заборонені у США наркотики, що турбує керівників його компаній Tesla і SpaceX.

Про це йдеться в публікації Wall Street Journal.

Він вживає, зокрема, ЛСД, кокаїн, екстазі, гриби та кетамін, а також курить марихуану на публіці, що, як вважають деякі керівники цих компаній, може завдати шкоди не лише його здоров’ю, а і бізнесу Маска.

Зазначається, що Маск, який є найбагатшою людиною у світі, часто вдається до наркотиків на приватних вечірках, учасники яких підписують угоди про нерозголошення або віддають свої телефони, щоб бути допущеними до цих вечірок.

Незаконне вживання наркотиків є порушенням законодавства США, що може поставити під загрозу державні контракти SpaceX на мільярди доларів.

Близькі до Маска люди стверджують, що він подекуди поводиться незрозуміло, нечітко вимовляє слова, говорить нісенітниці й демонструє перепади настрою.

Деякі члени правління Tesla протягом багатьох років обговорювали між собою побоювання з приводу вживання Маском наркотиків.

У 2023 році видання The Wall Street Journal повідомило, що Ілон Маск приймає мікродози кетаміну від депресії, а також вживає ці наркотичні засоби на вечірках. Після публікації статті він написав у Твіттері, що кетамін є найкращим способом боротьби з депресією порівняно з широко призначуваними антидепресантами, які «зомбують» людей.

У кодексі поведінки працівників Tesla зазначається що, робоче місце є вільним від наркотиків, і що всім співробітникам, включаючи керівників, заборонено використовувати їх навіть поза офісом.

Незаконне вживання наркотиків співробітниками також є порушенням правил, що регулюють контракти приватної ракетної компанії SpaceX на суму понад 14 млрд доларів з урядом США на цивільні та військові космічні польоти.

Як генеральний директор і засновник SpaceX, Маск має дозвіл на таємну інформацію.

Попри ці побоювання, акції Tesla зросли приблизно на 1000% за останні п'ять років. Доходи SpaceX також різко зросли.

Крім Tesla і SpaceX, Маск контролює шість компаній, включаючи платформу соціальних медіа X (колишній Twitter), підприємство з будівництва тунелів The Boring Company, стартап із впровадження мозкових імплантатів Neuralink, компанію штучного інтелекту xAI.

Статьи по теме
Маск прокоментував закиди щодо фінансування Трампа
Маск прокоментував закиди щодо фінансування Трампа

Чутки скандальний підприємець спростував.
08.03 — 692

Трамп зустрівся з Маском у пошуках фінансування своєї президентської кампанії, - NYT
Трамп зустрівся з Маском у пошуках фінансування своєї президентської кампанії, - NYT

Колишній президент США Дональд Трамп на вихідних зустрівся з мільярдером, генеральним директором компаній Tesla Inc і SpaceX Ілоном Маском у Флориді.
06.03 — 276

Бандера, Сталін, княгиня Ольга, Маск та Орбан: про що Путін розповів Карлсону
Бандера, Сталін, княгиня Ольга, Маск та Орбан: про що Путін розповів Карлсону

Широко розтиражоване інтерв’ю Володимира Путіна американському "журналісту" Такеру Карлсону виявилося не більше ніж черговим повтором багатократно озвучених тез російського диктатора. Путін говорив про Сталіна, скаржився на Бандеру з Шухевичем, звинуватив Україну в нападі на РФ та згадав угорського прем’єра Віктора Орбана.
10.02 — 272