Контракти.ua

446  —  07.01
Закон про мобілізацію тільки дестабілізує і деморалізує суспільство – Тимошенко
Закон про мобілізацію тільки дестабілізує і деморалізує суспільство – Тимошенко

Законопроєкт викликав бурхливу реакцію у людей.

У комітеті ВР розглядають оновлений законопроєкт про мобілізацію. На думку народної депутатки Юлії Тимошенко, не треба збурювати суспільство такими безглуздими законопроєктами, які вже внесли. Пише ТСН. 

Про це вона сказала під час відеозвернення у TikTok.

"Закон про мобілізацію провокує нестабільність"

Як стверджує народна депутатка, цей законопроєкт вже приніс дуже великі проблеми: і неконтрольоване зняття в банках депозитів, і величезні тисячні черги в консульствах по всьому світу для того, щоб якось свої легалізувати документи, українці там стоять.

"Сьогодні люди, які злякані, залишають країну в будь-який спосіб. Не збурюйте суспільство, не забувайте, що саме це суспільство великою мірою несе цю війну на своїх плечах. Будь-який закон про мобілізацію все-таки провокує нестабільність", – вважає вона.

Тимошенко заявила, що вимагатимемо вилучення пунктів, які передбачають кримінальну відповідальність за:

  • неявку до військкомату;
  • невідкриття електронного кабінету;
  • непроходження вчасно ВЛК тощо.

"Просто кримінальна відповідальність, репресії - це не наша країна. Ми ж не хочемо, щоб половина країни опинилася за ґратами, чи щоб люди лісами втікали в Румунію, Угорщину чи Польщу. Ми ж не хочемо кидати в тюрми людей, які сьогодні займаються волонтерством, тримають економіку на своїх руках, щоб країна жила. Категорично цього не можна робити", – підсумувала Юлія Тимошенко.

Раніше йшлося про те, що великі втрати та майже два роки важкої окопної війни спровокували гострі дебати щодо мобілізації на військову службу в Україні. Тема як ніколи актуальна, оскільки Збройні сили намагаються поповнити свої лави.