Контракти.ua

801  —  06.01
Швеція припинить допомагати Малі через її підтримку війни РФ проти України
Швеція припинить допомагати Малі через її підтримку війни РФ проти України

Уряд Швеції вирішив припинити надавати допомогу Малі, оскільки хунта в цій країні підтримує війну Росії проти України.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Йохан Форсселл, повідомляє РБК-Україна з посиланням на TV4.

За останні десять років Швеція надала Малі допомогу з метою розвитку на суму понад 3,5 мільярда шведських крон (338,9 млн доларів).

За словами міністра, у рамках реформи шведська допомога не повинна підтримувати держави або суб'єктів, які є недемократичними або виступають проти світового порядку, заснованого на правилах, і, таким чином, підривають шведські інтереси.

В основі цього рішення, серед іншого, лежить те, що Малі проголосувала проти резолюції ООН, яка вимагає від Росії покинути територію України.

"Коли ми співпрацюємо з іншими країнами, ми хочемо, щоб ці країни також хотіли співпрацювати зі Швецією, але натомість військова хунта Малі повстає проти Росії і підтримує їхню повномасштабну війну проти України", - сказав міністр.

Допомога Швеції для України

Нагадаємо, 11 грудня уряд Швеції оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги у розмірі 1,4 мільярда крон (133,5 млн доларів). Ці кошти підуть на підтримку українців узимку.

Також 26 листопада прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що країна виділить Україні фінансову допомогу. Гроші підуть на ініціативу Grain From Ukraine (Зерно з України).