Контракти.ua

617  —  03.01
Ігнат – про атаку 2 січня: основний удар був по Києву, також 10 "Іскандерів" одночасно на Київщину летіли
Ігнат – про атаку 2 січня: основний удар був по Києву, також 10

Ракети були різних типів: три ракети "Калібр" з південного напрямку, під ранок з моря були випущені, ракети морського базування, єдине – не було ракет Х-22.

Військовослужбовці повітряного командування "Центр" у вівторок, 2 січня, приймали основний удар і відбивали його. Основний удар був на Київ. Але і Харківщина постраждала, тому що туди часто дістають ракети, які летять за балістичною траєкторією - С-300, С-400, "Іскандер". Тому власне такі жахливі наслідки, бо для того, щоб збивати ці ракети, потрібні відповідні засоби, які можуть це робити. І 10 "Іскандерів" одночасно на Київщину – доволі потужний удар. І всі ці ракети були знищені. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 2 січня.

"Атака нагадує нам ту, яка була 29 грудня. Майже стільки ж засобів повітряного нападу. Так само різних типів були ракети. Єдине, не було ракет Х-22, але були три ракети "Калібр" з південного напрямку під ранок з моря були випущені. Ракети морського базування теж були знищені нашими захисниками", - сказав він.

Ігнат зазначив, що масовані атаки від 29 грудня до цього часу не припиняються, повітряні тривоги лунають як вдень, так і вночі. "Закликаємо громадян бути пильними і дотримуватись тривог", - підсумував він.

Відомо, що від ночі загарбники випускали по Києву дрони, "Кинджали", крилаті ракети. Сили ППО збили понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 "Кинжал".