Контракти.ua

314  —  01.01
У Євросоюзі ще не всі усвідомлюють, яку загрозу несе російський режим — експерт
У Євросоюзі ще не всі усвідомлюють, яку загрозу несе російський режим — експерт

Першими країнами, на які може напасти Росія, стануть Польща, Молдова та Фінляндія.

Не всі країни Євросоюзу усвідомлюють загрозу, яку становить російський режим для безпеки на континенті. Пише ТСН. 

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив засновник благодійного фонду "Закриємо небо України", генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Ризики існують, на жаль. І найближчі країни до Російської Федерації це розуміють краще за інших. І, загалом, робляться дії. Однак Європа звикла жити сито та спокійно, ставитися до таких подій пацифістськи. І вихід із цієї ситуації відбувається не так швидко, як нам хотілося б", - зазначив Романенко.

Він нагадав, що раніше країни Євросоюзу обіцяли надати Україні 1 мільйон снарядів, але до кінця поточного року передали лише 300 тисяч з цієї кількості.

"Були зроблені висновки про те, що треба підвищувати безпеку, розвивати потенціал військово-промислового комплексу. Але порівняйте цифри: 1 млн і 300 тис., тобто втричі менше. А чому це сталося? Тому що гроші, які виділялися на це, зосередили лише на підприємствах у Європі. Для того, щоб самим мати доходи від цих дій на війні. А можливості розмістити у світі ці виробництва та виконати своєчасне замовлення були. Ось і приклад, який каже, наскільки вони є активними", — сказав експерт.

Разом з тим Романенко заявив, що є і є позитивні зміни, однак це відбувається досить повільно.

"Європа ще не вийшла зі стану доброти та умиротворення стосовно країни-агресора та Путіна як її керівника. І тут до кінця року дуже хотілося б побажати рішуче переосмислити цю ситуацію і стати більш дієвими позиціями, пов'язаними з розвитком безпеки як своїх держав, так і підтримки України", — резюмував військовий експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що верховний дипломат Європейського союзу Жозеп Боррель закликав мобілізуватися для допомоги Україні у війні з агресоркою Росією, аби не дозволити Москві перемогти.

Крім того, ми раніше інформували, що європейські експерти оцінили шанси ЗСУ у 2024 році витіснити ворога з півдня України.