Контракти.ua

417  —  31.12.23
Відправити частину нардепів на фронт: віцеспікер Ради прокоментував популярну ідею
Відправити частину нардепів на фронт: віцеспікер Ради прокоментував популярну ідею

Колишній нардеп запропонував, щоб з кожної фракції парламенту по 10% чоловіків відправилися на передову.

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко прокоментував популярну в суспільстві ідею відправити на фронт частину народних депутатів та пояснив, чому можуть виникнути складнощі з її реалізацією. Пише ТСН. 

Про це він розмірковував в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Мова зайшла про допис на Facebook екснардепа та військовослужбовця Ігоря Луценка. У контексті того, що народні депутати ухвалюватимуть законопроєкт про мобілізацію, за яким велика частина людей піде на фронт, він запропонував, щоб з кожної фракції по 10% чоловіків теж відправилися на передову, при чому не на штабні посади, а стали операторами аеророзвідки, снайперами чи водіями.

“Це - мрія Росії”

Олександр Корнієнко вважає, що пропозиція для депутатів “піти в окопи” має дві крайності.

“Одна крайність полягає в тому, що непрацюючий, недієздатний парламент – це мрія Росії. Це мрія Росії, тому що як тільки парламент український перестає голосувати, накривається вся євроінтеграція, тому що 90% технічно складової євроінтеграції – це голосування.

Якщо парламент поступово буде втрачати депутатів, то він рано чи пізно дійде до відмітки в 300. І це не буде відповідати критеріям вступу в ЄС, НАТО і так далі”, - наголосив він.

Ставлення суспільства до нардепів

Іншою крайність він назвав те, що бажання суспільства відправити нардепів на фронт зумовлене тим, що під час війни не всі показують гідну поведінку.