Контракти.ua

516  —  31.12.23
Чи варто зменшувати мобілізаційний вік нижче 25: думка командира штурмового батальйону
Чи варто зменшувати мобілізаційний вік нижче 25: думка командира штурмового батальйону

Петро Горбатенко закликав підходити до мобілізації в Україні ширше: мовляв, студенти також можуть воювати.

Комбат 1-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади Петро Горбатенко "Ролло" є активним прихильником мобілізації молоді. Комбат вважає, що воювати мають 18-річні. Через це нещодавно він навіть потрапив під шквал критики. Пише ТСН. 

В інтерв’ю "Українській правді" "Ролло" розповів про мотивацію молоді та спротив батьків.

"Можна з 18... 18-річні є у нас безпосередньо в підрозділі і вони виконують завдання нічим не гірше за інших. По-друге, відповідне бажання, мотивація у них також присутні. Їхній молодий вік не є для них перепоною, а навпаки – перевагою... Недоліків від цього я не бачу. Я розумію просто неприйняття цього з боку батьків", – каже командир штурмового батальйону.

Раніше Горбатенко вже заявляв, що настав час мобілізувати 18-20-річних, а не "дідів". Командир штурмового батальйону закликав підходити до мобілізації в Україні ширше: мовляв, студенти також можуть воювати.

На думку військового, старші бійці (50+) вже мають багато супутніх хвороб, набутих за життя, і в більшості вже не можуть через це виконувати якісно бойові завдання.

"В чому проблема, що студенти? Ну і що? Студенти не мають воювати? Повинні. Вони підходять? Підходять. Вони що, не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не вміє, не готовий і не народжений для війни. Питання у підході до підготовки", – сказав "Ролло".