Контракти.ua

1842  —  21.12.23
Остання війна Путіна: чому Росія все ближча до поразки – Fox News
Остання війна Путіна: чому Росія все ближча до поразки – Fox News

Бурхливі події цього року поставили Росію у скрутне становище і змусили її шукати союзників, боєприпаси й солдатів, щоб продовжувати бойові дії.

Другий рік російсько-української війни минув не так, як очікувала кожна зі сторін, а розчарування і засмучення затьмарили конфлікт, який, схоже, готовий затягнутися на третій рік.

ТСН.ua пропонує вам адаптацію матеріалу Fox News з ключовими подіями, які підтверджують, що російське вторгнення залишиться однією з найбільших поразок Путіна.

Ситуація залишається нестабільною через 22 місяці після того, як президент Росії Володимир Путін наказав своїм військам розпочати “спецоперацію” з “денацифікації” України.

Розпад командування в РФ

Ватажок найманців Євген Пригожин зіткнувся з російським військовим командуванням, яке кілька разів змінювалося протягом війни. Обертові двері керівництва дозволили Пригожину встановити контроль, що призвело до вкрай суперечливої політики, яка дозволила йому вербувати людей безпосередньо з російських в'язниць для посилення своєї ПВК “Вагнер”.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу, який прийняв командування російськими військами в січні, відрізав Пригожину доступ до в'язниць і вкрай необхідних боєприпасів. У червні Пригожин заявив, що Шойгу здійснив смертельну атаку на війська “Вагнера”, яку російська влада заперечує.

Пригожин залишився відданим своєму завданню і розпочав “марш справедливості”, який аналітики швидко назвали найбільшим викликом владі Путіна за двадцять років його правління. Повідомлялося, що Пригожин очікував підтримки з боку кількох військових офіцерів і полків, але такої підтримки не було.

Натомість Путін люто поклявся придушити повстання і змусити Пригожина “відповісти за це”. Пригожин наполягав на тому, що він не сварився з Путіним – своїм найголовнішим спонсором – і що у нього були проблеми лише з Міністерством оборони.