Контракти.ua

341  —  19.12.23
РФ повертає на фронт солдатів із загону "Шторм-Z" навіть після ампутацій, - розвідка Британії
РФ повертає на фронт солдатів із загону

Росіяни відмовляються належним чином лікувати своїх солдатів з підрозділу "Шторм-Z". Їх повертають на фронт з ранами, які не загоїлися, і навіть ампутаціями.

Про це свідчать дані британської розвідки, повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Бійців російського підрозділу "Шторм-Z" з високою ймовірністю повертають на бойову службу з ранами, які не загоїлися, і навіть після ампутацій кінцівок", - сказано в повідомленні.

За інформацією розвідки, донецькі бойовики, "вагнерівці" та солдати зі "Шторм-Z" після поранень отримували мінімальне лікування або їх зовсім не намагалися вилікувати.

При цьому у розвідці Британії додають, що, ймовірно, до новобранців у "Шторм-Z", яких звільнили з в'язниць для війни, ставляться особливо погано. У більшості випадків вони не мають документів, які необхідні для доступу до госпіталів.

Що відомо про "Шторм-Z"

Нагадаємо, "Шторм-Z" - це підрозділ, куди здебільшого входять російські в'язні. Їх відправляють штурмувати позиції українських військових і використовують як "гарматне м'ясо".

Видання Reuters ще на початку жовтня повідомляло про те, що окупантам зі "Шторм-Z" не надають медичної допомоги - їх залишають помирати прямо на полі бою у разі поранень.

За інформацією журналістів, загони по 100 - 150 таких бійців відправляють на найуразливіші ділянки фронту як витратний матеріал.

Раніше стало відомо, що окупанти зі "Шторм-Z" стали частіше втікати з поля бою. Про це розповіли у Збройних силах України.

Статьи по теме
Росія встановлює баржі для захисту флоту в Чорному морі, - розвідка Британії
Росія встановлює баржі для захисту флоту в Чорному морі, - розвідка Британії

Росіяни почали встановлювати баржі біля входу в Новоросійський морський порт для захисту Чорноморського флоту.
01.04 — 181

У Росії хочуть повністю обмежити критику війни - розвідка Британії
У Росії хочуть повністю обмежити критику війни - розвідка Британії

Низка відомих російських письменників і музикантів були засуджені за критику війни.
25.01 — 272

Росія посилює мілітаризацію історії, - розвідка Британії
Росія посилює мілітаризацію історії, - розвідка Британії

Російська Федерація посилює мілітаризацію історії та прищеплює своєму народу антизахідні настрої.
12.11.23 — 359