Контракти.ua

567  —  17.12.23
У Польщі пропонують на 20 років закрити агроринок для України
У Польщі пропонують на 20 років закрити агроринок для України

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив в інтерв'ю RMF FM, що український агроринок потрібно закрити на 20 років після вступу України до ЄС.

Про це пише "Європейська правда".

За його словами Польща повинна захистити свої інтереси у зв'язку зі вступом України до Євросоюзу. Міхал Колодзейчак наголошує, що в українському сільському господарстві домінують 95 фермерських господарств, додавши, що це холдинги, в чиїх руках перебуває половина сільськогосподарських земель в Україні.

"Нам потрібно захистити свої інтереси, наприклад, як це зробила Німеччина, коли Польща вступила до ЄС – тоді ринок праці для поляків був заморожений на 8 років. Сьогодні ми маємо говорити про те, що агропродовольча продукція з України – сира й перероблена – не повинна потрапляти до Польщі, наприклад, протягом 20 років після вступу України до ЄС", – зазначає Колодзейчак.

Через відсутність регулювання між Польщею та Україною, за його словами, "призводить до драми в польському селі". Крім того, Колодзейчак звинувачує попередню владу від партії "ПіС" у дозволі на "нелегальний і неконтрольований імпорт" зерна з України.

Статьи по теме
В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання
В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання

Також у Євросоюзі заявили, що підтримують мирні ініціативи України.
вчера, 17:16 — 177

Чому Польща піднімає винищувачі під час атак РФ по Україні, але не
Чому Польща піднімає винищувачі під час атак РФ по Україні, але не "включає" ППО

Під час російських ракетних атак по Україні над Польщею регулярно літають винищувачі F-16, а протиповітряна оборона приводиться в бойову готовність. Проте досі жодного разу не було збито ракети, які порушували її повітряний простір.
30.04 — 414

Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву
Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву

Польський генерал заявив про необхідність мінування кордону з Росією і Білоруссю вже зараз.
30.04 — 194