Контракти.ua

421  —  16.12.23
Умєров очікує від місцевої влади більшого сприяння мобілізації
Умєров очікує від місцевої влади більшого сприяння мобілізації

Міністр оборони України Рустем Умєров закликав місцеву владу посилити залучення фахівців до Сил оборони через рекрутинг.

Про це він сказав під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням президента, повідомляє пресслужба Міноборони.

В ході засідання Умєров окреслив ключові напрями роботи з місцевою владою. Зокрема, у фокусі - будівництво фортифікаційних споруд. Також міністр говорив і про мобілізацію.

«Маємо змінити підходи до підготовки військовозобов'язаних до військової служби та населення до національного спротиву. Усі наші люди мають бути навчені та підготовлені», — наголосив він.

За словами Умєрова, органи місцевого самоврядування можуть відчутно посилити залучення фахівців до Сил оборони через проєкт рекрутингу: «Очікуємо від них ще більшого сприяння мобілізаційній роботі».

«Хочу додати про загрозу в інформаційному просторі: Ворог активно працює над дискредитацією України — назовні та всередині. Ворог намагається створити штучний конфлікт всередині керівництва та створити ілюзію, ніби Україну не підтримують партнери. Прошу ретельно ставитись до інформаційної гігієни», — додав Умєров.

Статьи по теме
У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 173

Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Через заміновані території Україна щорічно втрачає 11,2 мільярда доларів, що становить 5,6% ВВП країни у 2021 році.
12.09 — 194

В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля
В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.
08.09 — 159