Контракти.ua

788  —  16.12.23
Литва натякнула, що Угорщина має забратися з Євросоюзу
Литва натякнула, що Угорщина має забратися з Євросоюзу

На його думку, якщо країна-член не готова розділити солідарність і взаємну довіру Євросоюзу, "є лише одне правильне рішення: вийти з нього".

Постійний представник Литви у Європейському Союзі Арнольдас Пранцкевічюс опублікував у Facebook допис, в якому натякнув на те, що Угорщині треба вийти з блоку, оскільки її цінності не збігаються з цінностями інших країн-членів.

Пранцкевічюс не називав прямо ані Угорщину, ані її прем'єра Віктора Орбана. Натомість він заявив про "одного лідера", який не погодився зі схваленням 50 млрд євро макрофінансової допомоги Україні й "вихваляється у Twitter своїми досягненнями".

На його думку, якщо ця держава-член не готова розділити солідарність і взаємну довіру ЄС, "є лише одне правильне рішення: вийти з нього".

Литовський постпред побажав Угорщині "ніколи не зазнати війни, яку зараз переживає народ України, щоб її міста не бомбардували, а громадяни не гинули, щоб її території ніколи не були окуповані державою-агресором".

"Бажаю їй ніколи не просити солідарності в інших і ніколи не опинятись у ситуації, коли союзники накладають вето на життєво важливу допомогу в часи найбільшої потреби", – резюмував він.

Статьи по теме
Орбан зустрівся з Трампом. Попросив
Орбан зустрівся з Трампом. Попросив "повернутись та принести мир"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з кандидатом у президенти Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Закликав республіканця "повернутись та принести мир"
10.03 — 268

Бандера, Сталін, княгиня Ольга, Маск та Орбан: про що Путін розповів Карлсону
Бандера, Сталін, княгиня Ольга, Маск та Орбан: про що Путін розповів Карлсону

Широко розтиражоване інтерв’ю Володимира Путіна американському "журналісту" Такеру Карлсону виявилося не більше ніж черговим повтором багатократно озвучених тез російського диктатора. Путін говорив про Сталіна, скаржився на Бандеру з Шухевичем, звинуватив Україну в нападі на РФ та згадав угорського прем’єра Віктора Орбана.
10.02 — 272

Кулеба відповів, чи вважає Орбана та Сіярто проросійськими політиками
Кулеба відповів, чи вважає Орбана та Сіярто проросійськими політиками

На думку Кулеби, Орбан та Сіярто є проугорськими.
31.01 — 264