Контракти.ua

417  —  12.12.23
“Контрнаступ пішов не за планом”: Дикий про те, яка ситуація зараз на фронті
“Контрнаступ пішов не за планом”: Дикий про те, яка ситуація зараз на фронті

Євген Дикий назвав головну причину, чому контрнаступ пішов не за планом.

Контрнаступ України не пішов по тому задуму, який був оголошений військовим командуванням у вересні минулого року.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua висловив політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екскомандир роти в батальйоні “Айдар” Євген Дикий.

“Бо з того, що ми запитали у вересні, нам дали одну третину і аж приблизно у вересні 2023-го. От танки Abrams цьому яскравий приклад. Їх було обіцяно минулої осені — вони приїхали цієї осені. Я б процитував генерала Бена Годжеса, колишнього командувача сил США в Європі, який прямо заявив, що з таким ресурсом, який нам надали, його б армія навіть не почала наступ”, — розповів Євген Дикий.

А Україна його не просто почала, а весь літньо-осінній період була саме активно наступаючою стороною, каже військовий аналітик.

“І в ході цього малого того, що ми звільнили якісь клаптики територій, питання не в цьому. Питання в тому, що ми все ж таки оці російські укріплення, які вони дев’ять місяців будували, половину з них обнулили. І зараз перебуваємо в середині другої лінії з тих трьох, що вони набудували. Так, вони не посипались, але вони поступово прогинаються”, — вважає Євген Дикий.