Контракти.ua

669  —  11.12.23
В ЄС побоюються, що прихід Трампа до влади може "розвалити НАТО", - NYT
В ЄС побоюються, що прихід Трампа до влади може

Декілька європейських посадовців заявили, що серед урядів їхніх країн зростає тривога на тлі виборів у США, адже повернення колишнього президента США Дональда Трампа на посаду може означати не тільки відмову від допомоги Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

На думку посадовців, з якими вдалось поспілкуватись журналістам NYT, повернення Трампа може означати не тільки відмову від допомоги Україні, а й "віддалення США від Європи та знищення НАТО".

"В Європі існує великий страх, що друге президентство Трампа призведе до фактичного виходу Сполучених Штатів з НАТО", - сказав колишній головнокомандувач Об'єднаних збройних сил Північноатлантичного альянсу Джеймс Ставрідіс.

З даними видання, у зв'язку з цим європейські посли й представники аналітичних центрів здійснюють таємні візити до соратників Трампа, щоб дізнатися про його наміри, пише видання.

Вибори президента в США

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що, ймовірно, не висував би свою кандидатуру на другий президентський термін, якби у Дональда Трампа не було шансів вдруге очолити країну.

Чинний голова Білого дому Джо Байден неодноразово попереджав про те, що Дональд Трамп є загрозою для демократії й другий термін республіканця може відкрити безпрецедентну і небезпечну епоху американської автократії.

Водночас колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обіцяє не бути диктатором у разі переобрання на посаду голови Білого дому. Втім, є виняток.

Зауважимо, що чергові вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Статьи по теме
Питання допомоги Україні розділило Республіканську партію США, - NYT
Питання допомоги Україні розділило Республіканську партію США, - NYT

Голосування Палати представників у суботу про надання американської допомоги Україні в розмірі 61 млрд доларів стало найяскравішим свідченням того, що принаймні у зовнішній політиці Республіканська партія не повністю підтримує колишнього президента Дональда Трампа, пише у своєму матеріалі The New York Times.
21.04 — 280

Трамп зустрівся з Маском у пошуках фінансування своєї президентської кампанії, - NYT
Трамп зустрівся з Маском у пошуках фінансування своєї президентської кампанії, - NYT

Колишній президент США Дональд Трамп на вихідних зустрівся з мільярдером, генеральним директором компаній Tesla Inc і SpaceX Ілоном Маском у Флориді.
06.03 — 276

США припустили ймовірність конфлікту між Південною Кореєю і КНДР у найближчі місяці, - NYT
США припустили ймовірність конфлікту між Південною Кореєю і КНДР у найближчі місяці, - NYT

У США припустили ймовірність того, що КНДР невдовзі може застосувати військові дії проти Південної Кореї. Це відбувається на тлі відкритої ворожої політики північнокорейського лідера Кім Чен Ина до південних сусідів.
27.01 — 385