Контракти.ua

1952  —  10.12.23
Підтоплення метро Києва: Шмигаль скликає спецкомісію та чекає на детальну доповідь Кличка
Підтоплення метро Києва: Шмигаль скликає спецкомісію та чекає на детальну доповідь Кличка

Прем'єр вважає, що до підтоплення призвели дії чи бездіяльність київської влади.

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив 9 грудня провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб дослідити що призвело до термінового ремонту “синьої” гілки столичного метро. Пише ТСН

Про це голова уряду повідомив у Telegram.

“Під час повномасштабної війни Київський метрополітен має подвійне стратегічне значення — як транспортна артерія і як бомбосховище, де знаходять прихисток тисячі людей”, — зазначив прем'єр.

Він заявив, що через дії чи бездіяльність міської влади постала загроза затоплення та руйнування тунелів “синьої” гілки столичного метро. Це матиме безпосередній вплив на безпеку киян.

“Доручив 9 грудня провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова, Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна, тимчасового виконувача обов’язків голови ДСНС Володимира Демчука, начальника Київського метрополітену Віктора Брагінського”, — написав Шмигаль.