Контракти.ua

587  —  09.12.23
Війна нарешті може завершитися: яку гучну заяву зробили в США та перед яким вибором постане Путін
Війна нарешті може завершитися: яку гучну заяву зробили в США та перед яким вибором постане Путін

Наразі Білий дім заклав для України 61 мільярд доларів допомоги, але за це ще мають проголосувати конгресмени.

У США нарешті сказали, коли має завершитися війна в Україні. Про плани Білого дому на 2024 рік, допомогу Україні та долю тимчасово окупованих територій розповів заступник радника Білого дому Джонатан Файне.

Подробиці – в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіста Артема Зябкіна.

Важлива звістка зі Сполучених Штатів

Нарешті хоч якась добра новина зі США. На тлі “безкінечних” дискусій навколо допомоги Україні в американському Конгресі в Білому домі розставили всі крапки над “і”. Заступник радника Байдена з питань нацбезпеки Джонатан Файнер видав стратегічний план США по Україні. Він точно співпадає з надіями всіх українців. У Вашингтоні не планують затягувати війну, натомість хочуть завершити її вже наприкінці 24-го року.


“Ми б хотіли, щоб наприкінці наступного року українці опинилися на таких позиціях, за яких Росії довелося б ухвалювати рішення: або сісти за стіл переговорів на умовах, прийнятних для України, і які спираються на Статут ООН, який диктує суверенітет і територіальну цілісність України, всієї території України, або вони матимуть справу з сильнішою Україною, що спирається на потужнішу промислову базу в США та Європі та всередині України, а також здатною знову розпочати наступ”, – сказав Файнер.

Це прорив

Як пишуть ЗМІ, така риторика ледь не проривна для США, бо вони чи не вперше чітко заявили, якою є ціль на цю війну. Згадайте лише розпливчасті формулювання, як-от “не дамо Путіну виграти” або ж “допомагатимемо Україні, скільки буде потрібно”.