Контракти.ua

370  —  08.12.23
Україна знову попросила аварійну допомогу електроенергією
Україна знову попросила аварійну допомогу електроенергією

Споживання тримається на рекордно високому за цей опалювальний сезон рівні. Укренерго вимушено знову залучати з 11:00 до 19:00 аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

Про це інформує пресслужба компанії.

Сьогодні зранку диспетчерський центр Укренерго знову фіксує високий рівень споживання, який майже дорівнює вчорашньому рекорду. В енергосистемі зберігається важка ситуація. Споживання через похолодання тримається на найвищому за опалювальний сезон рівні. На електростанціях наразі немає вільних потужностей.

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Укренерго змушено сьогодні знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передання електроенергії Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 400 МВт.

Аварійна допомога – це екстрений захід для балансування енергосистеми. Хоча ситуація в енергосистемі важка, ліміти споживання не вводяться, графіки відключень не прогнозуються.

Укренерго просить ощадливо споживати електроенергію.

Статьи по теме
Росіяни знову атакували українську енергетику
Росіяни знову атакували українську енергетику

У ніч на 26 вересня росіяни здійснили атаку дронами на об'єкти енергетики у кількох областях України. Більшість знеструмлених через атаку споживачів уже заживлена.
26.09 — 203

Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 268

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 199