Контракти.ua

359  —  08.12.23
В Україні подорожчала цибуля
В Україні подорожчала цибуля

В Україні цього тижня підвищилася ціна на цибулю. Це сталося через зниження пропозиції цибулі низької якості, тоді як якісну продукцію виробники намагаються закладати на зберігання.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Експерти зазначили, що станом на 7 грудня, виробники відвантажували ріпчасту цибулю по 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж минулого тижня.

Учасники ринку підкреслили, що подорожчання цибулі провокує помітне пожвавлення торгової активності в цьому сегменті напередодні новорічних свят.  Також вони додали, що при цьому пропозиція якісної цибулі дещо обмежена, що також сприяє зростанню цін на дану продукцію.

Аналітики наголосили, що попри цінове зростання, цибулю в Україні зараз продають мінімум на 43% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Учасники ринку не виключають, що підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті збережеться й надалі, за умови збереження сьогоднішніх темпів збуту.

Статьи по теме
В Україні зросла ціна на огірки
В Україні зросла ціна на огірки

Цього тижня українські виробники тепличних огірків підвищили ціни на свою продукцію. Однією з причин такої ситуації стала обмежена пропозиція огірків на ринку.
28.09 — 219

В Україні подорожчала цибуля
В Україні подорожчала цибуля

На ринку України цибуля здорожчала до 10-15 грн/кг, що відповідає минулорічним цінам на дану продукцію.
22.09 — 232

В Україні подешевшали огірки
В Україні подешевшали огірки

Цього тижня представники тепличних комбінатів України змушені були знижувати відпускні ціни на огірки. Однією з причин стало істотне збільшення пропозиції тепличних огірків.
22.09 — 190