Контракти.ua

407  —  04.12.23
Rheinmetall отримав контракт на "десятки тисяч" снарядів для України
Rheinmetall отримав контракт на

Німецький збройовий концерн Rheinmetall виграв велике замовлення на 155-мм артилерійські боєприпаси для України; замовник – неназвана країна НАТО.

Як повідомляє Європейська правда, замовлення обсягом близько 142 млн євро передбачає виготовлення "десятки тисяч" повністю укомплектованих 155-мм снарядів. Виготовляти їх буде нещодавно придбана дочірня компанія Expal (Rheinmetall Expal Munitions) в Іспанії.

Про замовника повідомляють, що це країна НАТО, яка задекларувала наміри у довгостроковій перспективі надавати Україні військову підтримку для боротьби з російською агресією.

Снаряди з цього замовлення будуть поставлені аж у 2025 році. У 2024 році Україна зможе отримати близько 40 тисяч снарядів з давнішого замовлення для Rheinmetall.

Концерн також нагадав, що у середині жовтня 2023 року отримав замовлення від Німеччини на 150 тисяч 155-мм боєприпасів для України, а також додаткові осколково-фугасні снаряди DM 121.

Концерн зазначає також, що у 2024 році планує суттєво наростити виробничі потужності, які має в Іспанії, Німеччині, Південній Африці та Австралії, після чого річна спроможність виробництва сягне 700 тисяч боєприпасів.

Статьи по теме
ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян на Луганщині
ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян на Луганщині

Наші воїни продовжують завдавати втрат ворогові.
вчера, 08:44 — 164

Вбивця
Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна

Німеччина передала Україні ще один зенітний артилерійський комплекс Skynex. Йдеться про систему, завдяки якій можна збивати рій дронів, а також боротися з ракетами, при цьому не використовуючи доволі дорогого ресурсу.
01.05 — 146

Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини: що туди увійшло
Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини: що туди увійшло

До пакета допомоги увійшли, зокрема, система ППО Skynex і ракети до системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM.
30.04 — 159