Контракти.ua

403  —  04.12.23
Офіцер ЗСУ Роман Сініцин відповів на популярний аргумент проти мобілізації
Офіцер ЗСУ Роман Сініцин відповів на популярний аргумент проти мобілізації

В Україні тривають воєнний стан та загальна мобілізація.

Конфлікти навколо теми мобілізації не вщухають. Зокрема, багато хто наводить аргумент, що насамперед повинні йти воювати поліцейські, чиновники, судді, прокурори, прикордонники з західного кордону. Пише ТСН. 

Офіцер ЗСУ Роман Сініцин прокоментував цю претензію в ітерв’ю Сініцина для проєкту "Ремовська Інтерв’ю".

"Воюють зараз прикордонники. Ми в Бахмуті перетинались з ними. Воюють і поліцейські — та ж бригада "Лють", Патрульна поліція воює. Оцей наратив, мовляв, хай спочатку піде депутат, чи син президента — це "діч". У нас країна повинна функціонувати — економіка, служби, промисловість. Маніпулювати тим, що "мєнти" не воюють, а чому я повинен — ну, вибачте. Велика кількість поліцейських справді воює. Є цілі підрозділи рівня батальйону, бригади. Детективи НАБУ воюють, прокурори САП", - наголошує офіцер.

За його словами, депутати повинні займатися законотворчою діяльністю

"Це, в тому числі, допомагає і в тому, що у війська є все необхідне", - додав він.

Мобілізація в Україні - що відомо

У Києві до 3 років позбавлення волі засудили переселенця з окупованого Луганська. Чоловік хотів виїхати за кордон і для цього звернувся до ТЦК і СП (територіальний центр комплектування та соціальної підтримки - ред.), де його визнали придатним до служби в ЗСУ і вручили "бойову повістку".

Додамо, в Україні щодня з'являють вироки щодо відмови від мобілізації. Ці дії караються статтею 336 Кримінального кодексу України та передбачають покарання терміном від 3 до 5 років позбавлення волі, проте дуже часто суд обмежується іспитовим терміном.

Збройні сили України проводять низку успішних атак на лівому березі Херсонщини. Зокрема йдеться про морську піхоту.