Контракти.ua

348  —  28.11.23
Укренерго: Ліміти ще не вводили, але треба економити
Укренерго: Ліміти ще не вводили, але треба економити

Рівень споживання електроенергії в Україні зростає під впливом морозної погоди та у міру відновлення енергопостачання населених пунктів, що постраждали від негоди.

Як наслідок в НЕК «Укренего» закликають ощадливо споживати електроенергію, особливо в ранкові та вечірні години – з 9:00 до 11:00 та з 16:00 до 18:00.

«Одночасне заживлення великої кількості споживачів – це складний технічний процес, який може спричинити перевантаження електромереж й призвести до додаткових технічних пошкоджень», - зазначили в компанії.

Так, за минулу добу «Укренерго» заживило дві високовольтні повітряні лінії 330 кВ у південному регіоні, що були пошкоджені негодою, та ще одну лінію 330 кВ для підвищення надійності живлення в регіоні.

Ще одну високовольтну лінію заживили в роботу у східному регіоні.

Також впродовж доби в аварійний ремонт був виведений один блок теплової електростанції, натомість інший блок повернуто в роботу.

В «Укренерго» зазначили, що попри відключення, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, сьогодні достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Ліміти споживання не запроваджувались.

Водночас заплановано імпорт електроенергії у вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 1358 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 559 МВт.

Загалом через негоду станом на ранок вівторка, 28 листопада, знеструмленими залишались 559 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 443 населених пунктів.

Статьи по теме
«Необхідно відновити державну генерацію»: в Міненерго розповіли, чому було підвищено тариф на світло
«Необхідно відновити державну генерацію»: в Міненерго розповіли, чому було підвищено тариф на світло

Збільшення тарифу на електроенергію для населення було потрібно для відновлення пошкодженої росіянами державної генерації.
06.06 — 248

Кабмін визначив об'єкти, на які не діють відключення електроенергії
Кабмін визначив об'єкти, на які не діють відключення електроенергії

Кабінет міністрів України визначив перелік критично важливих об’єктів України, яким забезпечуватимуть пріоритетне електропостачання. Мова йде, зокрема, про ТЦК та СП, Верховну Раду та підприємства оборонного комплексу.
28.05 — 295

В Україні завтра будуть відключення світла
В Україні завтра будуть відключення світла

27 травня у всій Україні працюватимуть ліміти на споживання електроенергії 18 годин – у разі їх перевищення можуть бути погодинні відключення.
26.05 — 276