Контракти.ua

425  —  25.11.23
В ПФУ пояснили, як купити стаж та перевірити, що грощі не пішли "на вітер"
В ПФУ пояснили, як купити стаж та перевірити, що грощі не пішли

З березня 2023 року українці можуть "купити" страховий стаж собі або іншим без зайвих клопотів. Для цього достатнього лише укласти договір з Пенсійним фондом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Уряд оnline.

"Періодичність та розмір сплати добровільних внесків людина визначає самостійно, виходячи із побажань та фінансових можливостей", - розповіли спеціалісти.

Як це працює?

Суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок Пенсійного фонду України. Фактично кожні 100 грн добровільно сплаченого внеску збільшують місячну зарплату для призначення пенсії майже на 455 грн.
Як дізнатись, що внески зараховані та стаж "куплено"

Сплачені внески обліковуються автоматично після надходження коштів на рахунок Фонду. Повідомлення про сплату надійде на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України в особистий кабінет застрахованої особи, на користь якої сплачено внески.

Статьи по теме
Середня зарплата в Україні за рік зросла на 2 тисячі гривень: дані ПФУ
Середня зарплата в Україні за рік зросла на 2 тисячі гривень: дані ПФУ

Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати за перший квартал 2024 року, який обліковується для розрахунку пенсії.
23.05 — 240

Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році

Україні цього року вистачить коштів в бюджеті на соціальні виплати, зокрема пенсії та субсидії, завдяки новій допомозі від США.
28.04 — 303

Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.
12.04 — 272