Контракти.ua

352  —  24.11.23
У Повітряних силах оцінили, скільки ракет могла накопичити Росія
У Повітряних силах оцінили, скільки ракет могла накопичити Росія

Росія могла накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет напередодні зими. Ймовірно, окупанти можуть використати їх для атак України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Так, кілька місяців вже немає таких обстрілів, як це було влітку. Якщо у підсумку рахувати, понад 100 ракет кожного літнього місяця приблизно використовувала. Вже в осінні місяці ті, що пройшли, таких інтенсивних обстрілів ракетами немає. Ми бачимо більше Х-59, Х-31. Але є теж "Іскандер-М", "Іскандер-К"", - сказав речник.

Ігнат додав, що за даними Генерального штабу і Повітряних сил, восени РФ на місяць використовує кілька десятків ракет для ударів по Україні. За його словами, окупанти могли накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет.

"Потужності Росії ГУР озвучувало. 100 ракет в місяць вони можуть виготовляти. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900 (ракет, - ред.). Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35), а також "Онікси", ракети С-300. Ми говоримо тільки про далекобійні ракети", - пояснив Ігнат.

Статьи по теме
План перемоги України має
План перемоги України має "продуктивні кроки", - Держдеп США

Минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у США, де представив План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки.
03.10 — 186

Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський
Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський

Найближчі місяці стануть вирішальними у війні з Росією. Оскільки у України не так уже й багато часу.
23.09 — 284