Контракти.ua

801  —  24.11.23
В Кремлі турбуються щодо результатів президентських виборів, - ISW
В Кремлі турбуються щодо результатів президентських виборів, - ISW

Кремль "незрозуміло стурбований" результатами майбутніх президентських виборів у Росії в березні 2024 року, незважаючи на очевидну широку підтримку диктатора Володимира Путіна росіянами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Росії Елла Памфілова 21 листопада заявила, що деякі громадяни, які виїхали з Росії, та інші, які все ще перебувають в країні, вже почали спроби дискредитувати майбутні вибори президента Росії.

Заява Памфілової свідчить про те, що російський уряд продовжуватиме активізувати зусилля цензури під виглядом боротьби зі спробами внутрішнього втручання у вибори перед президентськими виборами. 15 листопада Путін також заявив, що російський уряд придушуватиме будь-яке зовнішнє чи внутрішнє втручання у вибори.

Два неназваних джерела з федеральних і регіональних органів влади Росії повідомили російському опозиційному виданню "Верстка" в статті, опублікованій 22 листопада, що Кремль доручив російським регіональним органам влади припинити протести родичів мобілізованих, заплативши їм гроші.

Джерела додали, що Кремль порадив російським регіональним урядам "докласти всіх зусиль", щоб забезпечити виплати родичам мобілізованих і розглянути інші скарги на погане ставлення до мобілізованих у відповідь на зростання невдоволення родичів.

Джерела також повідомили виданню, що Кремль вважає родичів мобілізованих соціальною групою, яка може становити одну з найбільших загроз для початку ще не анонсованої президентської кампанії Путіна.

Кремль також може бути стурбований відсутністю підтримки Путіна з боку російської ветеранської спільноти. Ця ветеранська спільнота є підрозділом російської ультранаціоналістичної спільноти і постійно виступає на користь повної мобілізації та продовження наступальних операцій Росії в Україні на противагу заморожуванню поточних ліній фронту.

Очевидне занепокоєння Кремля підтримкою Путіна є дивним, враховуючи, що Левада-Центр - незалежна російська опитувальна організація - виявила, що станом на жовтень 2023 року 82 відсотки росіян схвалюють роботу Путіна, зазначають аналітики. Кремль також може хотіти, щоб Путін отримав навіть вищий за це відсоток голосів і, можливо, намагається заспокоїти певні групи, які голосно висловлюють невдоволення рішеннями Путіна.

Вибори президента в Росії

Ще в серпні поточного року прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна переоберуть на наступний термін з результатом понад 90% голосів.

Як стверджувало Reuters, диктатор вирішив балотуватися на березневих президентських виборах, які дозволять йому залишатись при владі як мінімум до 2030 року.

А пізніше з'явилась інформація, що Путін затвердив поправки до закону про вибори президента, які ускладнять стеження за фальсифікаціями.

Статьи по теме
Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW
Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у випадку, якщо ЗСУ зможуть ефективно їм протистояти.
20.04 — 287

Теракт у Підмосков'ї організувала
Теракт у Підмосков'ї організувала "Ісламська держава", Україна не причетна, - ISW

Терористична атака бойовиків "Ісламської держави Хорасан" на московський торговельний центр "Крокус Сіті Холл" є помітним провалом роботи розвідки та правоохоронних органів РФ. Характер атаки свідчить про причетність до інциденту виключно ісламських терористів, жодних ознак причетності України не виявлено.
27.03 — 314

Кадиров знайшов у Росії ознаки фашизму і заявив про готовність з ним боротись, - ISW
Кадиров знайшов у Росії ознаки фашизму і заявив про готовність з ним боротись, - ISW

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про "заклики до фашистських методів", що пролунали всередині Росії після теракту в підмосковному "Крокус Сіті Хол", і пригрозив тим, хто їх розповсюджує, "короткою розмовою".
26.03 — 1020