Контракти.ua

348  —  20.11.23
У Росії посилюють контроль за інтернетом перед "президентськими виборами" – ISW
У Росії посилюють контроль за інтернетом перед

Влада намагається максимально контролювати інформаційний простір.

Російська влада намагається максимально посилити контроль за доступом громадян до Інтернету та зачистити інформаційний простір, готуючись до проведення так званих "виборів президента" у 2024 році. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що голова уряду РФ Михайло Мишустін 17 листопада підписав постанову, яка дозволяє Федеральній службі з нагляду у сфері зв'язку, інформатизації та ЗМІ (Роскомнадзор) блокувати сайти, які публікують інформацію про способи відвідувати заборонені у Росії сайти.

Крім того, 17 жовтня Держдума прийняла законопроєкт, який передбачає заборону на показ агітаційних матеріалів президента на заборонених в Росії сайтах.

"Постанова від 17 листопада, ймовірно, частково стосується контролю над російським інформаційним простором перед президентськими виборами 2024 року", - зазначили в ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що радник Офісу президента Михайло Подоляк розповів про ймовірних претендентів на крісло президента РФ.

Крім того, ми раніше інформували, що речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що наступний президент має бути "таким самим", як Володимир Путін.