Контракти.ua

543  —  18.11.23
"Втрати були величезні": колаборант розповів, як ЗСУ увірвалися до казарми росіян і перебили всіх

"Алабай" звинуватив командування у "хронічному ідіотизмі й безтурботності".

Колаборант Володимир Новіков на прізвисько "Алабай", який від 2014 року воює проти України, розповів, як група українських військових уночі захопила казарму росіян у Запорізькій області. Ексбойовик ДНР визнав, що перебили ледь не всіх, хто там перебував. Пише ТСН. 

Про це йдеться в огляді журналіста Дениса Казанського.

Сумна історія колаборанта

За словами Новікова, кілька днів тому в Запорізькій області сталася "трагічна" подія. Так, "ДРГ противника" зайшла до розташування підрозділу армії РФ і "викосила" росіян. Безумовно, жоден російський воєнкор про цей випадок не повідомив. Натомість зрадник України підкріпив свої слова ще й відеороликом з місця події.

"Внаслідок застосування безшумної зброї, тобто часові були зняті, противник зайшов до підвального приміщення, яке використовувалося під "розполагу", закидав гранатами й засипав кулями. Втрати були величезні. Словом, НП..." – із сумом констатував зрадник.

Цікаво, що під атаку потрапили й військові з Кавказу. Як відомо, Україна кавказцям нічого поганого не зробила. Тож незрозуміло, каже Казанський, навіщо вони приїздять до України, вбивають наших людей і гинуть самі.

Традиційно внаслідок неочікуваного сюрпризу від ЗСУ росіян охопив хаос. Вони почали стріляти в усі боки, зокрема, влучали по своїх.

"Звісно, люди відпочивали, було велике скупчення у темноті. В цій плутанині, в темноті, коли стрілянина і рвуться гранати, відбувся хаос, каша, одне одного теж зачепили", – визнав "Алабай".

В інциденті колаборант звинуватив російських командирів, які проявили злочинну недбалість. Саме через них, акцентує Новіков, в армії РФ розпочалося розкладання й хаос.

"Я не знаю, з якої причини: чи хронічного ідіотизму, чи безтурботність... Але не було достатньо грамотно вибудовано охорону", – поскаржився на військове керівництво в армії РФ Новіков.

Він також ностальгічно згадав 2014-2015 роки, коли воював на Донбасі. І тоді, каже він, українські військові теж здійснювали подібні рейди й винищували цілі блокпости бойовиків ДНР.

"Постійно вирізали, викрадали цих ополченців до полону, чого тільки не було..." – поринув у спогади "Алабай".

Цікавий персонаж

Як пояснює Казанський, 2014 року Новіков був командиром одного з численних проросійських угруповань, яке називалося загоном "Троя". У певний момент вони почали конфліктувати між собою. Тоді Новіков вступив у конфлікт із Захарченком, внаслідок чого угруповання першого було зачищене. Сам Володимир Новіков втік до Росії і звідти почав сварити той "рускій мір", який сам допомагав вибудовувати на Донбасі.

"З тим станом речей, яке зараз є в республіках, для мене там місця немає. Там є місце для бариг, аферистів, схематозників", – бідкався вигнанець.

Лідерів ДНР Новіков також звинуватив у "кришуванні" наркотрафіку. За його словами, польові командири бойовиків займалися виробництвом наркотиків на хімічному комбінаті "Стирол" у Горлівці. Мовляв, у цеху зробили спеціальні лабораторії.

Попри те, що Новіков на власні очі побачив влаштовану РФ "дичину" на Донбасі, підкреслює Казанський, 2022 року він охоче підтримав нову атаку проти України.

"Вочевидь, щоб витязі "рускава міра" могли продавати наркотики не лише на Донбасі, а й ще в декількох областях, які Росія хоче захопити. Втім, зі слів самого Новікова, справи в окупантів на Запоріжжі йдуть не дуже добре, і лише в репортажах російських воєнкорів "патєрь нєт" і в Росії одні суцільні перемоги", – підсумував Денис Казанський.

Раніше ЗСУ ліквідували провокатора подій в Одесі 2014 року біля Будинку профспілок Войцеховського.