Контракти.ua

1152  —  16.11.23
Британська розвідка розкрила мету публічної активності Путіна останнім часом
Британська розвідка розкрила мету публічної активності Путіна останнім часом

Російський диктатор Володимир Путін активізувався у публічному просторі перед початком своєї виборчої кампанії.

Кремлівські політтехнологи намагаються представити Путіна перед росіянами "патріотичним" кандидатом. Пише ТСН. 

Про це повідомляє розвідка Британії у Twitter.

09 листопада 2023 року Кремль оголосив, що президент Путін проведе свою традиційну комбіновану пресконференцію та публічну телефонну розмову до кінця року. Минулого року такий захід скасували, ймовірно, через те, що Росія зазнала гучних військових невдач в Україні протягом тижнів до того.

Тепер кремлівські політтехнологи розглядатимуть цей захід як важливий етап в очікуваній кампанії Путіна, спрямованій на забезпечення його п'ятого президентського терміну на виборах у березні 2024 року. Він, найімовірніше, оголосить свою кандидатуру до кінця 2023 року, каже британська розвідка.

Нині ж Путін зі шкіри пнеться, аби показатися привабливим кандидатом для росіян. 10 листопада 2023 року він відвідав штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону, де зустрівся з начальником Генерального штабу РФ генералом Валерієм Герасимовим і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

"Це вже другий візит Путіна до штабу за останні чотири тижні: ймовірно, це свідчить про його постійні зусилля, спрямовані на те, щоб виставити себе "патріотичним" кандидатом напередодні передвиборчої кампанії", - кажуть у Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше представник ГУР Андрій Юсов розповів, що в Росії наступного року можуть відбутися не вибори президента країни-терористки, а “вибори Путіна” або людей, які на нього схожі.