Контракти.ua

303  —  09.11.23
Санкції проти "Росатому" - питання найближчого часу, - Галущенко
Санкції проти

Захід має запровадити санкції проти "Росатому" і припинити використовувати ядерні технології країни-агресора. Санкції - це справа найближчого часу.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічей з сенаторами США у Вашингтоні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міненерго.

Міністр привітав рішення Комітету у закордонних справах Палати представників США щодо підтримки законопроекту про передачу Україні заморожених активів РФ.

Міністр підкреслив, що це рішення - важливий етап на шляху до справедливості і відповідальності, активи ворога мають працювати для України - відновлення зруйнованого енергетичного сектору та економічного зростання нашої країни.

"Наступний етап та справа найближчого часу - це санкції проти "Росатому" та створення всіх передумов, аби світ припинив використовувати ядерні технології ворога. Абсурд, коли країна-член МАГАТЕ окупувала атомну станцію іншої країни МАГАТЕ, порушивши усі стовпи ядерної та радіаційної безпеки. І водночас продовжує продавати свої технології і отримувати від цього надприбутки, які витрачає потім на фінансування війни", - сказав він.

Статьи по теме
Галущенко спрогнозував ефект можливих санкції проти
Галущенко спрогнозував ефект можливих санкції проти "Росатома"

Міжнародні санкції проти російської державної корпорації з атомної енергії "Росатом", ввести які вже тривалий час закликає Україна, мали б суттєвий вплив на країну-агресора РФ.
08.04 — 164

Зеленський продовжив санкції проти топ-контрабандистів і не тільки
Зеленський продовжив санкції проти топ-контрабандистів і не тільки

Президент України Володимир Зеленський продовжив санкції проти осіб, яких пов'язують з контрабандою. Також до санкційного списку потрапила низка компаній.
05.04 — 186

Перші мільярди від заморожених активів РФ Україна може отримати вже влітку
Перші мільярди від заморожених активів РФ Україна може отримати вже влітку

Уже в липні Україна може отримати 2-3 мільярда доларів з прибутку від заморожених російських активів у бельгійській фінансовій компанії Euroclear.
12.03 — 252