Контракти.ua

972  —  07.11.23
Експерт пояснив, чому війна на виснаження більш небезпечна для Росії, ніж для України
Експерт пояснив, чому війна на виснаження більш небезпечна для Росії, ніж для України

Українці й росіяни це розуміють і намагаються перевести власну економіку на "воєнні рейки".

Повномасштабна війна в Україні перейшла у фазу боротьби на виснаження, утім, це свідчить про проблеми насамперед для Росії. Пише ТСН. 

Таку думку висловив британський аналітик з питань оборони та безпеки, професор Майкл Кларк для Sky News.

Він зазначає, що у війні на виснаження потрібно розвивати індустріальну базу, повернути "промислову війну" до Європи.

"Виснаження на війні означає, що ви боретеся протягом тривалого часу, поки одна сторона просто не розвалиться, а потім усе відбувається дуже швидко. В цій конкретній війні більш імовірно, що росіяни розваляться в якийсь момент протягом наступних 18 місяців, ніж Україна, якщо Україну продовжуватимуть підтримувати", – сказав він.

За його словами, у війнах на виснаження виграє та сторона, яка найбільше здатна налагодити свою промисловість і застосувати її на фронті протягом відносно тривалого періоду.

"Українці й росіяни це розуміють і намагаються перевести власну економіку на "воєнні рейки", але саме Росія, на його думку, не зможе цього зробити в повній мірі", – додав він.

Загалом, на його думку, Росія не зможе реалізувати великий успішний наступ до весни 2025 року, а українці таку можливість все ж матимуть.

"На цей момент немає передумов для сприятливих переговорів про припинення вогню, тому що єдине, на що згодні росіяни – українці мають просто поступитися і визнати втрату всієї території, яку втратили. (...) Українці мають домогтися кращої переговорної позиції", – вважає Кларк.

Тим часом Україна намагається захистити свої електростанції від обстрілів якомога краще, але готується до найгіршої зими у своїй історії.

Статьи по теме
Чи можна було повністю захистити ТЕС від обстрілів Росії: експерт пояснив
Чи можна було повністю захистити ТЕС від обстрілів Росії: експерт пояснив

Експерт пояснив, чи можна вберегти енергосистему від обстрілів.
14.04 — 164

Експерт пояснив, чому Росія нарощуватиме удари по енергетиці
Експерт пояснив, чому Росія нарощуватиме удари по енергетиці

В російській доктрині заявлено про можливість завдавання ударів по енергетичній інфраструктурі з метою "примусу до капітуляції".
14.04 — 150